SosyalKafa

Google, robot destekli ameliyat platformu üretmeye başlıyor

robotic-surgeryGoogle ile Johnson & Johnson, ameliyatlarda kullanılan robotlar geliştirmek üzere yeni bir işbirliğine gidiyor. Bugün resmi olarak duyurulan anlaşmayla, iki şirket ilk etapta cerrahi operasyonları destekleyecek yeni robotik araçlar ve teknolojiler geliştirmeye başlayacak.

Johnson & Johnson tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin medikal cihazlar üreten birimi Ethicon, Google’ın yaşam bilimleri ekibiyle birlikte çalışarak, robot destekli ameliyat platformu geliştirecek. Robot destekli ameliyatlar, şirketin açıklamasına göre, cerrahlara daha fazla kontrol, netlik ve erişim sağlarken, hastaların da ameliyat sonrasında yaşadığı travma ve korkunun en aza indirilmesini sağlıyor.

Ameliyat robotlarının cerrahların işini elinden alıp almayacağı konusunda ise henüz endişeye gerek yok. Zira uygulama ilk etapta cerrahları destekleyici nitelikte ve söz konusu bir gelişme daha uzun vadeli bir çalışmayı gerektiriyor. İş birliği halihazırda sağlık tarafındaki iddiasını güçlendirmek isteyen Google, için yeni bir veri toplama kanalı açıyor. Google, Bu sayede prosedürlerin ve teknolojilerinin iyileştirilmesi sağlanabilir.

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/03/27/google-robot-destekli-ameliyat-platformu-uretmeye-basliyor/

Özge Eranıl

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Özge Eranıl

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım