SosyalKafa

Becoming Steve Jobs

Untitled

Brent Schlender ve Rick Tetzeli’nin kaleme aldığı Steve Jobs’u anlatan Tim Cook, Jony Ive gibi üst düzey yöneticilerle yapılan birçok görüşmenin yer aldığı “Becoming Steve Jobs” isimli kitap piyasaya çıktı. Kitap Jobs’un arkaşadaları ile yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıkmış olup içerisinde bir çok önemli ve ilk kez duyacağımız detayları barındıyor.

Bunlardan bir tanesi Jobs’un hastalığı sırasında Tim Cook’un karaciğerinin bir parçasını Steve Jobs’a bağışlamak istemesiyle ilgili. Kitapta yer alan bilgilere göre Tim Cook, Steve Jobs’ın durumunu öğrenince hemen kan testi yaptırmak istemiş ve bunun sonucunda Steve’inki ile uyumlu olduğunu öğrenmiş. Devamında bu durumu Steve Jobs ile paylaşıp karaciğerinin bir kısmını vermek istediğini dile getirmiş. Jobs bu teklifi reddedip bu tekliften ötürü Tim Cook’a bağırmış. Tim Cook kitapta anlattığına göre 13 yıllık kariyeri boyunca Steve Jobs’un kendisine dört veya beş kez bağırdığını bununda onların birisi olduğunu anlatıyor.

Kitapta yer alan bir diğer ilginç bilgi ise Apple ürünlerinin tasarımlarına imza atan Jony Ive ile ilgili. Ive kitapta Steve Jobs’ın 1997’de Apple’da döndüğünde kendisi kovacağını düşündüğünü dile getirmiş.

http://www.bbc.com/news/technology-31869113

Kaan Alper

https://www.instagram.com/knalper/
https://www.facebook.com/kaan.alper.560
https://twitter.com/kalperka

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kaan Alper

https://www.instagram.com/knalper/
https://www.facebook.com/kaan.alper.560
https://twitter.com/kalperka

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım