SosyalKafa

Skype Translator’a İki Yeni Dil Daha Eklendi!

skype-translator-o-dillere-kavustu--5507745Şu an için sadece Windows 8.1 ve Windows 10 Teknik Ön Sürüm kullanıcılarının ön sürüm sırasına katılabileceği servis, Skype konuşmalarını gerçek zamanlı olarak çeviriyor. Örneğin sizin İspanyolca konuşmanız, karşı tarafa İngilizce aktarılabiliyor. Servisin, Microsoft’un videolarına göre oldukça başarılı çalıştığını söylemek mümkün. Mesela şuradan, servisin nasıl çalıştığını gösteren bir video izleyebilirsiniz hemen.

Karşılıklı konuşmak kadar kolay bir kullanıma sahip olan servisin bir diğer güzel özelliği de, kullanıcıdan öğreniyor olması. Microsoft ve Skype geliştirici takımları, bu konuda “makinelerin öğrenmesi” konusunu ön plana çıkarıyor. Zaman geçtikçe daha fazla dil ekleneceğini ve çok daha fazla kişi tarafından kullanılacağını da düşününce, servisin bir iki yıla çok başarılı bir yere geleceğini tahmin edebiliriz; ki test aşamasında bile gayet iyi çalıştığı söyleniyor.

Elbette Çince gibi zorlu bir dilin gelmesi, servisin çok daha yayılacağını ve yararlı bir hâle geleceğini gösteriyor. Yeni eklenecek olan dillerle birlikte Skype Translator, iletişimin değişmez parçası olabilir. Bizim için önemli olansa, Türkçe desteğinin eklenip eklenmeyeceği. Görülen o ki, şimdilik böyle bir plan yok.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/skype-translator-o-dillere-teknoloji-2041901/

Özge Eranıl

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Özge Eranıl

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım