SosyalKafa

The Bobs 2015: En İyi Çevrimiçi Aktivizm Ödülleri için geri sayım başladı

The Bobs Award DWAlmanya merkezli medya kuruluşu Deutsch Welle’nin gelenekselleşen “The Bobs ödülleri” bu yıl da sahiplerini bulacak. Uluslararası çapta çevrimiçi aktivizm yarışması olan The Bobs, 2004 yılından bu yana internet üzerinde ifade özgürlüğü ve insan hakları merkezli içerik üreten blog yazarları, aktivistler ve gazeteciler için yarışma fırsatı sunuyor.

Farklı coğrafya ve dillerden içeriklerin yarıştığı Bobs’ta Türkçe, Almanca, Arapça, Bengalce, Çince, Endonezce, Farsça, Fransızca, Hintçe, İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Rusça ve Ukraynaca içerik görmek mümkün.

İlk kez “İfade Özgürlüğü Ödülü” verilecek

The Bobs, “Halkın Seçimi” kategorisinde 14 ayrı ülkeden katılan projeleri dil bazında kategorize ederek  yarıştırıyor. Bunun yanı sıra, yarışmada “Sosyal Değişim”, “Gizlilik – Güvenlik” ve “Sanat – Medya” kategorilerinde farklı dillerdeki projeler birbirleriyle yarışıyor.  Deutsche Welle, The Bobs ödülleri kapsamında  bu yıl ilk defa  “İfade Özgürlüğü Ödülü” vereceğini de duyurdu.

İnternet oylaması katılıma açık

İnternet üzerinde herkesin katılımına açık şekilde 9 Nisan’da başlayan oylama süreci, 3 Mayıs’a kadar sürecek. Halkın seçimi kategorisindeki kazananları kullanıcı oyları belirlerken, diğer kategorilerin kazananlarını jüri belirleyecek.

Türkiye’den 8 aday yarışıyor

The Bobs ödülleri için Türkiye’den adını farklı alanlarda duyurmuş sekiz proje yarışacak. Yarışmaya Türkiye’den katılan projeler şöyle:

DW Çevrimiçi aktivizm ödülleri

“Sosyal Değişim” kategorisi adayı:

Things   yourthings.org

“Gizlilik ve Güvenlik” kategorisi  adayı:

Kem Gözlere Şiş  kemgozleresis.org.tr

“Sanat ve Medya” kategorisi adayı:

P24 Bağımsız Gazetecilik Platformu platform24.org

“Türkçe’de Halkın Seçimi” kategorisi adayları:

Açık Bilim    www.acikbilim.com

5 Harfliler    www.5harfliler.com

Adım Adım   www.adimadim.org

Yeşil Gazete  yesilgazete.org

Baran Tursun Vakfı   www.baransav.com

Tüm kategorilerdeki adayları buradan inceleyebilirsiniz.

Yarışma sonucu 3 Mayıs’ta duyurulacak

Dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen, farklı disiplinlerde uzmanlaşmış jüri üyeleri, 2 Mayıs’ta Berlin’de bir araya gelerek  “Sosyal Değişim”, “Gizlilik – Güvenlik” ve “Sanat – Medya” kategorilerinin kazananlarını belirleyecek.  Erkan’s Field Diary blogu ile adından sıkça söz ettiren, Sosyal Kafa Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka ise 14 jüri üyesinden biri.

Tüm kategorilerin kazananları, 3 Mayıs’ta The Bobs’un web sitesinden duyurulacak.

Serhatcan Yurdam

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Serhatcan Yurdam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım