SosyalKafa

Instagram’da iyi içeriğe “Hafta sonu Hashtag projesi” ile ulaşın

Sıcakların etkisini iyice hissettirmeye başladığı şu günlerde “plajda çekilmiş ayak fotoğrafı” kâbusunun kapıda olduğunun farkında mısınız? Klişe içerik kâbusundan biraz olsun uzaklaşmak  için hafta sonları Instagram’da iyi içerik keşfetmeye ne dersiniz?

Instagram weekend hashtag project
Instagram, blogunda #WHPidrewthis hashtagini duyururken önceden paylaşılmış bu üç görsele yer verdi.

Bir tema, bir hashtag

Instagram Topluluk Ekibi, “Weekend Hashtag Project” başlıklı proje kapsamında her hafta sonu bir tema ve hashtag belirliyor. Belirlenen tema ve konu,  her cuma Instagram’ın resmi blogunda kullanıcılara duyuruluyor. Çağrıya kulak veren kullanıcılar, hafta sonu boyunca ürettikleri içerikleri belirtilen hashtagle paylaşıyorlar.

İyi içerik öne çıkıyor

Instagram , haftalardır süren bu projeyle, hem kullanıcıları içerik üretmeye teşvik ediyor hem üretilen içeriğin görece daha yaratıcı olmasına  vesile oluyor.

Projenin kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanmasının sebebi ise iyi içeriğin bir anlamda ödüllendirilmesi. Belirlenen hafta sonu hashtagi ile paylaşılan bir içerik, Instagram Topluluk Ekibi tarafından öne çıkarılabiliyor. Instagram ekibi, çekici bulduklar, ilgi gören bir içeriği Instagram’ın resmi blogunda yayınlıyor. İşte bu sebeple, 200 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip, dünyanın en ünlü sosyal medya platformlarından birinde öne çıkmak kullanıcıların iştahını kabartıyor demek pek de yanlış olmaz.

Bu hafta sonu çizimler yarışıyor

“Weekend Hashtag Project” kapsamında bu hafta kullanıcılardan özgün ve yaratıcı çizimlerini paylaşmaları istendi. Instagram kullanıcıları dünden itibaren #whpidrewthis etiketiyle çizim temalı içerik üretmeye başladı. Bir de kural var: paylaşılan fotoğradın bu hafta sonu çekilmiş olması! Bakalım bu hafta sonu hangi kullanıcıların içeriği öne çıkacak?

 

Bu hafta sonu yapılan  #WHPidrewthis paylaşımlarından birkaç örnek sıraladık:

The Bird and the Fox – Drawing on CD. #Esdi_Issikey #bird #fox #music #CD #drawing #illustration #instagram #nofilter #WHPidrewthis #Issikey

Esdi Issikey (@esdi_issikey) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

   

Теперь можно и поспать. #puhnatsson

Рысь (@puhnatsson) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

   

Serhatcan Yurdam

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Serhatcan Yurdam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım