SosyalKafa

5G’nin Farkı Ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G’ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G’li bir çöplük haline döner” dedi. Bu açıklamalardan sonra 5G yurt genelinde merak konusu haline geldi. Peki 5G’nin farkı ne?

İşte 5G’nin Özellikleri:

1. Çok hızlı olacak

Samsung, Ekim 2014’teki 5G denemelerinde 7,5Gb/sn hızlarına ulaşmıştı. 2020’de 4K’yi bir kenara bırakıp, 8K filmler izlemeye başlayacağımızı düşünürsek, 5G bu çözünürlüğün gerektireceği bant genişliğini rahatça karşılayacak.

2. Daha az güç tüketimi

5G, daha az güç tüketimi özelliğiyle de, diğer teknolojilerin çok önünde konumlanıyor.

3. Sürücüsüz otomobillerde kullanılabilir
5G, sürücüsüz otomobiller için şart olmasa da, onlara önemli olanaklar sağlayabilecek. Kaza algılama, gerçek zamanlı navigasyon, uzaktan trafik yönetimi ve otomatik fren sistemleri, 5G ağlarıyla mümkün hale gelecek yenilikler arasında.

4. Önce Avrupa mı?

Teknolojinin deneneceği ilk ülke, Kore olacak gibi görünüyor. Ancak bir sonraki bölge, Nokia Networks CEO’su Rajeev Suri’ye göre Avrupa olabilir. Suri, MWC 2015’te şöyle demişti: “Kore, 5G’de ilk olabilir ve onu Japonya, daha sonra ABD takip edebilir. Bununla birlikte Avrupa, hepsinin üzerinden sıçrayabilir.”

5G için altyapı çalışmaları yapan ülkelerin bile 2020′yi hedef olarak gösterdiği bir ortamda Türkiye’de fiber altyapı bile yaygınlaşmamışken, 5G’yi Türkiye’de kullanabilmek için 2 sene değil 12 sene beklemek gerekecek gibi gözüküyor.

Cenk Aygün

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım