SosyalKafa

Tesla evler için pil geliştiriyor

tesla-powerwall01

 

Cihazın kullanımı için evlerde güneş enerjisi panelleri bulunması gerekiyor. 90×120 cm genişlik-uzunluk ölçülerine sahip ve 15 cm kalınlığındaki, duvara monte edilebilen Powerwall adlı pil ise bu noktada devreye giriyor. İnternet bağlantısı ile sürekli olarak işleyiş takibinin mümkün olduğu belirtilen aygıtın 7 kWh ve 10 kWh’lık iki enerji depolama kapasitesi seçeneği sunuluyor.

Kullanıcılar bu enerjiyi kullanırken aynı zamanda kendi elektrik şebeklerinden de yararlanmaya devam edebiliyorlar. Amaç ise güneş enerjisinin daha uzun soluklu kullanımının önünü açmak. Açıklanan fiyatlar ise 7 kWh’lık versiyon için 3 bin dolar ve diğer versiyon için 3 bin 500 dolar şeklinde.

Çamaşır makinesi tek bir çalışmada 2,3 kWh enerji harcıyor, dizüstü bilgisayar 0,05 kWh, buzdolabı 0,2 kWh gibi değerler sunuyor. Yani Tesla’nın yeni ürünü evin günlük enerji ihtiyaçları için önemli bir ekonomi sağlayabilir gibi görünüyor.

İnternet üzerinden ön siparişlerinin alımına başlanan ürünlerin yaz aylarında tüketicilerle buluşacağı kaydediliyor. Ürünü kendi evinde kullandığını belirten Tesla CEO’su Elon Musk, hedeflerini de açıkladı: Dünyanın enerji kullanım şeklini değiştirmek!

Kaan Alper

https://www.instagram.com/knalper/
https://www.facebook.com/kaan.alper.560
https://twitter.com/kalperka

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kaan Alper

https://www.instagram.com/knalper/
https://www.facebook.com/kaan.alper.560
https://twitter.com/kalperka

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım