SosyalKafa

“Wolfram’ın Görsel Tanımlayabilen İnternet Sitesi: Imageidentify

Wolfram'ın Görsel Tanımlayabilen İnternet Sitesi: Imageidentify

Her şey programlanabilir ve cevaplanabilir idealinin savunucusu Stephen Wolfram, son olarak eklediğiniz görselde bulunanları saniyeler içerisinde tanımlayabilen bir internet sitesi işlevi oluşturdu.

Imageidentify görselin ne içerdiğiyle ilgili arama motoru hizmeti vermekten çok basitçe görselin ne olduğu olgusuna cevap veriyor. İnternet sitesinin özellikle çok fazla sayıda görseli neleri içerdiğine göre gruplayabilmek için fayda sağlayacağını düşünen Wolfram, yapılan tahminlerin her zaman tutmadığını da belirtiyor; fakat bu keyfini bozmuyor. Tersine yapılan hataların da ne kadar insani olduğunu düşünerek bunun internet sitesinin etkileyici tarafı olduğunu söylüyor.

Görselleri içerdiklerine göre gruplamak amacıyla görüntü tanımlama teknolojisini One Drive (Microsoft) ve Flickr (Yahoo) halihazırda kullanırken Firefly (Amazon) ve Googles (Google) uygulamalarının da varlığı akıllara geldi.

Devamı

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım