SosyalKafa

“Sosyal Medya ve Azınlıklar” araştırmasının sonuçları açıklanıyor

konda

Sosyal Medya ve Azınlıklar, Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı’nın yürütmekte olduğu Sivil Toplum Diyaloğu programı altında bir AB projesi. Proje, Türkiye’de farklı inançlardan azınlıkların sosyal medya kullanımını ve sosyal medyanın toplumla entegrasyonda rolünü inceliyor. Bu doğrultuda, araştırma şirketi KONDA, sadece Türkiye’deki azınlıkların katılımına açık kapsamlı bir anket hazırladı, anket sonuçlarını İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka’nın da katkılarıyla değerlendirdi. KONDA’nın bu araştırması, Türkiye’de sosyal medya ve azınlıklar konusunda yapılmış ilk ankettir. Eşzamanlı olarak, proje ortağı ELIAMEP ise Yunanistan’da hristiyan olmayan azınlıklarla benzer bir çalışma gerçekleştirdi.

10 Haziran Çarşamba 11.30’da Galata Rum İlkokulu’nda araştırma sonuçlarının açıklanacağı basın toplantısında,

• Türkiye’de sosyal medya kullanıcısı azınlıkların demografik verileri neler?
• Azınlıklar hangi sosyal medya araçlarını ne sıklıkla kullanıyor? Sosyal medyada neler paylaşıyor, hangi alanlarda aktif, hangi alanlarda sessiz kalıyorlar?
• Sosyal medya azınlıkların kendi cemaatleri, diğer azınlık grupları ve toplumun geneliyle ilişkilerini nasıl etkiliyor?
• Türkiye’de azınlıkların sosyal medyada karşılaştıkları engeller neler? Nefret söylemi ve hak ihlalleri ile karşı karşıya kalıyorlar mı? Sosyal medyada demokrasi, ifade özgürlüğü ve farklı varoluşların korunmasına yönelik yasal düzenlemeler yeterli mi?
• Projenin Yunanistan ortağı ELIAMEP’in araştırmasının sonuçları neler oldu? İki araştırma arasında benzerlikler var mı?
soruları çerçevesinde tartışılacak, Sosyal Medya ve Azınlıklar projesinin araştırma sonuçları ışığında gelecek faaliyetlerine değinilecektir.

Tarih: 10 Haziran Çarşamba
Saat: 11.30
Yer: Galata Rum İlkokulu

Daha fazla bilgi için:
Website: www.sosyalmedyaveazinliklar.com
E-mail: sosyalmedyaveazinliklar@gmail.com
Facebook: Sosyal Medya ve Azınlıklar
Twitter: https://twitter.com/sminorities

Müge Demirel

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Müge Demirel

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım