SosyalKafa

Twitter yeni ürün ve mekan keşfine yardımcı olmak için testlere başladı

Twitter’ın geçtiğimiz yıl duyurduğu satın alma butonu ile özellikle e-ticaret çevresini oldukça heyecanlandırmıştı. Ancak o günden bu yana yapılan testler ve geribildirimler de göstermiş olacak ki, tek başına bir “Satın Al” butonu kullanıcılara yeterli gelmiyor.

Kullanıcılar, Twitter platformu içinde olsalar dahi, satın alacakları ürünle ilgili detay bilgiyi tıpkı e-ticaret sitelerinde olduğu gibi istiyor. Bu yüzden Twitter da yeni duyurduğu özellikle artık yeni ürünlerin ve yeni mekanların keşfine yönelik olarak ayrı ürün ve koleksiyon sayfalarının bundan böyle Twitter’da yer alacağını ve yeni ürünün testlerine başlandığını duyurdu.

Twitter’ın test ettiğini yeniliği basitçe anlatmamız gerekirse, artık “Satın Al” butonu bulunan tweet’ler, basit bir tweet gibi değil, daha profesyonel, ürünle ilgili detayları da edinebileceğiniz ve biraz daha görsel ürün sayfalarına taşınıyor. Kısacası kısa bir tweet değil, artık yapısı biraz daha farklılaşmış bir ürün sayfasıyla karşı karşıya kalıyoruz.

twitter_card_and_page

Twitter, resmi blogu üstünden yaptığı açıklamayla Twitter’ın bu tarz ürün sayfalarının bir örneğini de verdi. Andy Weir tarafından yazılan ve çok satan kitaplar listelerinde adı geçen The Martian adlı kitabın sayfası örnek gösterildi, ilgili sayfada kitabın fiyatı, Twitter satın alma butonu ve bununla birlikte kitapla ilgili özet ve farklı fotoğraflar da yer alacak. Bu da Twitter’ın e-ticaret rolünü iyileştirebileceği bir ek geliştirme olarak nitelendirilebilir. Özelliğin testlerin tamamlanmasının ardından tüm kullanıcılara görünür olması bekleniyor.

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım