prune

Prune, son yedi yılını büyük bütçeli shooter oyunlarında çalışarak geçiren oyun tasarımcısı Joel McDonald için bir mola niteliğinde. Oyuncuları için de öyle. “Ağaçlara bir aşk mektubu” diye nitelenen Prune, ağaç yetiştirmenin güzelliği ve keyfiyle ilgili bir oyun. Birçok mobil oyunda duymaya alıştıklarımızdan farklı olmasıyla senenin başından bu yana adından söz ettiren Prune, sonunda App Store’da yayınlandı.

Yapımcısı Joel McDonald’ın Mayıs 2014’ten bu yana üzerinde çalıştığı Prune, basit bir kurguya dayanıyor ve aşamalı olarak ilerliyor. Her bir aşamada, toprağın belirli bir alanında seçtiğiniz herhangi bir noktadan tek bir parmağınızı sürükleyerek, bir ağaç yetiştirmeye başlıyorsunuz. Gövdenin topraktan yükselmesiyle birlikte, onu ışığa yöneltmek ve zehirli engellerden korumak için yine basit sürükleme hareketleriyle bazı dalları budamanız gerekiyor.

prune2

Ağacınızın yeteri miktarda çiçek açmasını sağlayabilirseniz ilk aşamaları geçiyorsunuz. Kademeli olarak zorlaşan ve karmaşıklaşan oyunun ilerleyen aşamalarında tozlaşma devreye giriyor ve çiçeklerden yeni ağaçlar yetiştirmeniz mümkün hale geliyor. Bu sayede birden fazla ağaçla oynayabiliyorsunuz.

Oyunun, sosyal paylaşım tarafında ise size neredeyse kendi yaptığınız kartpostalları tanıdıklarınıza gönderiyormuşsunuz hissi veren bir deneyim var. Her aşama sonunda yetiştirdiğiniz ağacın ekran görüntüsünü paylaşmanız için beliren kamera ikonuna dokunmanız yeterli oluyor. Donan görüntüyü düzenlemek için yakınlaşıp uzaklaşabiliyorsunuz.

Prune’un en vurucu tarafı, oynarken sizi içine alan meditasyon etkisi. Oyunun müzikleri, atmosferi ve hızı, güne mola vermek isteyenler için ideal. Aksiyon dozu yüksek oyun düşkünleri için de bir dinlenme şansı olabilir.

Oyunun sade kurgusu uygulama içi satın almalara müsaade etmeyecek türden. iPad ve iPhone’dan oynanabilen Prune’u, 10,49 liradan satın alıp, başka şeyler için endişelenmenize gerek kalmadan oynamaya başlayabilirsiniz. İndirmek için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Kaynak