SosyalKafa

BAŞVURU ÇAĞRISI: dokuz8HABER Alternatif Medya ve Yurttaş Medyası Eğitim Programı

CL4qYgmUEAAORa9

BAŞVURU ÇAĞRISI

dokuz8HABER Alternatif Medya ve Yurttaş Medyası Eğitim Programı

Marmara Bölge Eğitimi

(24-29 Ağustos – İstanbul)

İki yıla yakın bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden Türkiye’nin ilk yurttaş haber ajansı ağı dokuz8HABER’in inşaa sürecinin en önemli unsurlarından birisi eğitim programlarıdır.

Bu programlar yoluyla Türkiye’de yurttaş haberciliğinin ve alternatif medyanın güçlendirilmesini hedefleyen dokuz8HABER ve TAREM, Ağustos-Kasım 2015 döneminde yeni bir bölgesel eğitimler programı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Sırasıyla İstanbul (Marmara), İzmir (Ege ve Güney Marmara), Ankara (Anadolu ve Karadeniz) ve Diyarbakır’da (Doğu-Güneydoğu Anadolu) hayata geçirilecek olan bu program kapsamında 25 kentten 120 yurttaş habercisi katılım sağlayacak. *

Temel habercilikten medya ve sosyal medya etiğine; video-fotoğraf haberciliğinden, saha deneyimlerine kadar geniş bir alanı kapsayan toplam 30 saatlik eğitim programı kapsamında alanında uzman ve deneyimli gazeteciler, yurttaş habercileri ve akademisyenler eğitimci olarak görev alacak.

Eğitim programının ayrıntılı içeriği 18 Ağustos tarihinde duyurulacaktır.

Bu eğitim programların ilki 24-29 Ağustos tarihleri arasında Marmara Bölgesi ve Batı Karadeniz’den katılımla İstanbul’da hayata geçirilecektir. Eğitim programına kabul edilen katılımcıların yol ve konaklama masrafları karşılanacaktır.

Başvurmak isteyenlerin iletisim@dokuz8haber.com ve gizemalpakgir@tarem.org adreslerine öz geçmişlerini, bu eğitimden beklentilerini ve amaçlarını anlatan bir paragraflık metin göndermeleri gerekmektedir.

* İzmir Bölge Eğitimi 15-20 Eylül, Ankara Bölge Eğitimi 6-10 Ekim, Diyarbakır  Bölge Eğitimi ise 3-8 Kasım tarihlerinde hayata geçirilecektir. Bu eğitimlere katılma talebi için deiletiim@dokuz8haber.com ve gizemalpakgir@tarem.org başvurabilirsiniz.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım