SosyalKafa

Periscope üzerinde her gün ’40 yıllık’ video izleniyor

periscopeTwitter‘ın Mart 2015’te 50-100 milyon dolar arası bedelle satın aldığı Periscope, mikroblog ağının da ittirmesiyle hızlı bir büyüme ivmesi yakaladı. Twitter, geçtiğimiz günlerde yayınladığı çeyrek sonuçları kapsamında Periscope’un performansıyla ilgili bazı detayları da paylaştı.

Periscope verileri arasında ilk dikkat çekeni sahip olduğu kullanıcı sayısı. 2 Ağustos tarihi itibariyle Periscope’a kayıtlı kullanıcı sayısı 10 milyona ulaşmış. Twitter’ın eski CEO’su Dick Costolo bir süre önce Periscope’un yayınlandıktan 10 gün sonra uygulamaya 1 milyon kullanıcının kayıt olduğunu açıklamıştı.

periscope

Yayınlanan veriler arasında Periscope’un en fazla üzerinde durduğu ve ‘en kritik veri’ olarak kabul ettiği veriyse, toplam yayın izleme süresi. 29 Temmuz itibariyle iOS ve Android kullanıcıları günlük olarak toplam40 yıl uzunluğuna eşit canlı yayın izlemişler. Diğer bir deyişle Periscope kullanıcıları günde toplam 350.400saat canlı yayın izliyor. Yine 29 Temmuz tarihi itibariyle uygulama günlük yaklaşık 1,8 milyon aktif kullanıcıya sahip.

periscope-gunluk-aktif-kullanici-sayisi

Periscope ekibi, günlük ve aylık aktif kullanıcı sayılarının hızlı arttırılabileceğini ama sadece ona odaklanılması halinde kaliteli bir ürün ortaya çıkarma hedefinin sapabileceğini blogda açıklamış. Bu yüzden bir yandan insanların uygulamayı düzenli olarak kullanmalarını isterken, bir yandan da kaliteli bir canlı yayın platformu haline gelme hedefini sürdürüyorlar. Ekip “kullanıcıların ilgisini çekecek yayıncıların katılmasıyla canlı yayınların içerik kalitesinin artacağını” da açıklamada ifade etmiş.

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım