SosyalKafa

Twitter, direkt mesajlarda 140 karakter sınırını kaldırdı

twitter-yeni-ceoTwitter, geçen Haziran’da açıkladığı, direkt mesajlarda 140 karakter sınırını kaldırma kararını bugün hayat geçirdi. Twitter kullanıcıları artık Direkt Mesajlar’da daha uzun metinli sohbetlere girebilecek.

Değişiklik Android ve iOS uygulamalarında, twitter.com‘da,TweetDeck ve Twitter for Mac‘te aynı anda devreye sokuldu. Kısa mesaj (SMS) yoluyla gönderilen direkt mesajlardaysa karakter sınırlamasıysa sürüyor.

Twitter’ın geliştiriciler için topluluk sayfasında önceki ay yapılan bir duyuruyla Temmuz ayından itibaren DM’deki 140 karakter sınırının kaldırılacağı belirtilmişti. Bugün bu karar az bir gecikmeyle uygulamaya konmuş oldu. Şirkete yakın kaynaklara göre gecikme, bazı API’larda paralel güncellemelerin gecikmesinden kaynaklanıyor.

Bu son kararla Twitter’daki direkt mesajların kullanımının, özellikle de platformda geçirilen sürenin önemli miktarda artacağı öngörülebilir. Şirket,özellikle pazarlama alanında bu kanalın firmalarca daha sık ve rahat kullanılmasını arzu ediyor. Öte yandan kişiler arasındaki anlık mesajlaşmada süregiden yoğun rekabetten de çekilmediğinin mesajını vermiş oluyor.

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım