SosyalKafa

Google’ın ay sonunda tanıtması beklenen yeni Chromecast’e ait ilk detaylar ortaya çıktı

google-chrome-chromecastGoogle medya aktarım ‘dongle’ı Chromecast‘in yeni versiyonunu bu ay sonunda kullanıcılara tanıtacağı teknoloji kulislerinde konuşuluyor. İlk sızan bilgiler yeni Chromecast’in hem tasarım hem de teknik özellikler olarak bir hayli değiştiği yönünde.

İlk dikkat çeken bilgi, cihazın kablosuz ağ bağlantı özelliğinin geliştirilmiş olması. Bildiğiniz üzere Chromecast Wi-Fi üzerinden medya aktarımı yapıyor ve görüntünün donması ya da kalitesinin düşmesi gibi sorunlar ara ara yaşanıyor. Google yeni versiyonda geliştirilmiş bir Wi-Fi donanımı ekleniyor. “Fast Play” ismi verilen yeni özellikle de kullanıcılar akıllı telefon, bilgisayar, tablet gibi cihazlarıyla Chromecast’e çok daha hızlı ve kolay bir şekilde bağlanabilecekler.

Belgelerde ortaya çıkan bir diğer bilgi de yeni versiyonun öncekine göre daha küçük olması ve birden fazla renk seçeneğiyle sunulması.

Google’ın yeni Nexus ile birlikte yeni Chromecast’i de 29 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte tanıtması bekleniyor.

Görsel Kaynak: Robert Fruehauf / Shutterstock.com

Kaynak: Webrazzi

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım