SosyalKafa

Pinterest’in aylık aktif kullanıcı sayısı 100 milyona ulaştı

pinterest-aylik-aktif-kullanici-sayisiGörsel imleme ve keşif platformu Pinterest önemli bir kilometre taşını geride bıraktığını duyurdu. Beş yıl önce kullanıcılara açılan platformun aylık aktif kullanıcı sayısı 100 milyona ulaştı. 2010’dan sonra kullanıcı sayısıyla ilgili ilk açıklamayı yapan şirket paylaştığı diğer bilgilerle de hızlı büyüdüğünü doğruluyor.

İlk olarak Web’de bulunan güzel görselli içerikleri kullanıcıların açacakları sayfada toplaması amacıyla kurulan servis, geçen zaman içerisinde evrilerek kullanıcıların görsel imleme yaptığı, yeni şeyler keşfettiği ve paylaştığı geniş bir sosyal ağ haline geldi. Aylık aktif kullanıcı sayısının 100 milyonu geçtiğini duyuran servis, son 18 ay boyunca “Pinner”‘ların sayısının iki kat arttığını ve bunların yüzde 70‘inin sitede sadece izleme amaçlı bulunmayıp kaydetme, tıklama gibi aksiyonlar aldıklarını da aktardı.

Platform üzerinde yapılan aramaların da yıllık olarak yüzde 81 büyüdüğünü açıklayan şirket gelir modeli olarak Ad Pins servisini duyurmuş ve yazılım geliştiriciler için SDK’ini yayınlayarak platform için eklenti ve entegre servisler geliştirebilmelerine olanak sağlamıştı. Teknoloji kulislerinde ise 11 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirketin borsaya açılıp açılmaması tartışılıyor.

Görsel Kaynak: Twin Design / Shutterstock.com

Kaynak: Webrazzi 

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.247 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım