SosyalKafa

“BİR DANSÇININ HİKAYESİ” Facebook’tan Tango Sınıfı

Melih Semiz, Facebook’tan başlattığı “Ezber Bozanlar” projesi sayesinde hedefleriyle hayalleri arasındaki köprüyü kurdu.

 

İstanbul ‘ un varoş semtlerinden biri olan Zeytinburnu’nda doğan Melih ailevi sebeplerden
dolayı bir dönem ‘ de Bodrum ‘ da yaşamış 90 ‘ lı yıllarda yaşayanlar bilir internet yok,Tv kanallarına Televole çılgınlığı hakim, yurtdışındaki gelişmeler Almanya ‘dan halanın getirdiği Vhs kasetlerle sınırlı memleketin çok kısıtlı bir zümresi yurtdışından bilgiye sahip onların doğruluğu ise  Bbc’in merhametine bağlı..!

Bizim oğlan o yıllarda Michael Jackson’a merak sarıyor  önceleri 23 Nisan-19 Mayıs derken küçük Mj taklitçisi oluveriyor.Önce düz mantığı çalıştırıp direk dans kursuna başlıyor 1-2 ay gidiyor bakıyor ki eğitmen’de dans edemiyor hop başka bir kursa orada da 1 figürü 3 derste öğretildiğini görünce artık son parasıyla ( ismini vermek istemiyor 🙂 kendince en iyi dansçıların olduğu dans okuluna gidiyor.

Tam ” Heh Tamam Buradan Yürürüm Artık ” derken ayakkabısı eski olduğu için hocadan  uyarıyı yiyor.Haliyle serde Z.Burnu çocukluğunda var dalıyor oradakilere..! Tabi tekme-tokat dışarıı…Ailesi dans etmeye çalıştığını bile bilmezken bir de mevzu çıkardığını öğrenince asıl yumruğu yiyor ” Dans Yasak ” Artık dipte bile değil eksi ‘ de olduğunu düşünüp ‘‘ Olmuyorsa Zorlamayacaksın ’’ kafasıyla
bırakıyım en iyisi diyor. Bu sıralarda lise güç-bela bitirilmiş ama sinema okuluna burslu girilmiş
Üniversite çağında çok farklı işlere girip çıktıktan sonra şans eseri bir dans okulunun
kafe bölümünde eleman aradığını görüyor. ‘‘ En azından içimde ukde kalmaz  ’’ diyip

Ama  bu sefer ters mantığı çalıştırıp  önce işi giriyor sonra  çalışırken ordaki dansçılarlada arayı iyi tutup geliştiriyor kendini o yaz Michael Jackson’ın vefat etmesiyle  memlekette M.J taklidi yapan kalifiye eleman ihtiyacı doğuyor. ‘‘ Eski Dost Düşman Olmaz ’’ kafasıyla topluyor tası-tarağı ailesinden aforoz yeme pahasına doğru Marmarise. Marmaris’te 3-4 ay kalıp döndükten sonra bakıyor ki İstanbul ‘da  M.J rüzgarı devam etmekte. Yetenek Sizsiniz,Oteller,Club Bilmemne derken epey tanınıyor,para da yapıyor
O gazla salon danslarına tekrar başlayıp bir dönem çıraklık sonrada asistanlık yapmış.Bu sıra C tipi popçuların konserlerinde kliplerindede boy göstermeye başlamıştır.
Ama beklenen çıkışı ise yine eski bir dostu sayesinde yakalar. ‘‘ Michael ’’
Özellikle internette fenomen olan ‘‘ Just Pide ’’ klibinde oynadığı rolle ünü camia içinde epey yayılır.
Fark yaratan birkaç işten de sonra dans eğitmenliğine başlayıp başarılı olabileceğini göstermiş.
Şimdilerde ise çok çeşitli sanatçılara koreograflık ve dans dersi veriyor.

Geliştirmiş olduğu ve Facebook’tan başlattığı Ezber Bozanlar projesiyle müzikalite ağırlıklı verdiği dans dersleriyle sınıfı Türkiye ‘ nin en kalabalık Arjantin Tango sınıfı olmayı başardı.
Ayrıca dans sergileri,müzikaller,okuduğu bölümle ilintili olarak da tanıtım filmleri,reklamlar,sanatçılara video klip çekiyor ve kliplere yetiştirdiği dansçıları gönderiyor.

Melih yaşının küçük olmasına rağmen yükselişinin sırrını  ‘‘ VİZYON GELİŞTİRMEK ’’ olduğunu söylüyor. Ayrıca  sosyal medyanın -özellikle Y kuşağına- sunduğu sınırsız fırsatların da önemini belirtiyor. Bir de şimdiden hayat hikayesinin bayat hikaye olduğunu söylüyor : )
Çünkü bu hikayeyle 2 kısa film çekilmiş. Bir de Hürriyet gazetesine röportaj vermiş.

Cenk Aygün

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım