SosyalKafa

Boşanma Sürecinizde Yeni Çözüm Ortağınız: Separate.Us

Boşanma Sürecinizde Yeni Çözüm Ortağınız: Separate.Us

Henüz beta sürümünde olan Separate.Us, evraklarla dolu boşanma sürecini internet aracılığıyla sadeleştirmenizi amaçlıyor.

Hayat arkadaşınızla bir randevu uygulaması üzerinden tanışmanız artık yadırganacak bir durum değil, peki boşanma sürecine de internetin dahil olması? Mahkemede bile birbiriyle tekrardan karşılaşmak istemeyenler de mahkeme çıkışı kutlama niteliğinde beraber selfie çektirenler de boşanma sürecine eşlik eden karmaşık belgelerle uğraşmak zorunda.
Boşanma avukatı Sandro Tuzzo ve Larry Maloney tarafından kurulan Separate.Us, kişilerin boşanma evraklarını kendi başlarına ayarlayabilmelerine yardım eden bir girişim. Bir avukat olarak boşanacak çiftlerin doldurması gereken formları karmaşık bulduğunu itiraf eden Tuzzo, uygulamanın çiftleri süreç boyunca avukatlardan yardım almak için yapacağı masraftan da kurtaracağını belirtiyor. Özellikle bazı avukatların verdikleri yardım karşılığında oldukça yüksek meblağlar talep ettiğini düşününce…

Henüz sadece California’da gizli beta sürümünde çalışan Separate.Us, çiftleri doldurmaları gereken ilk evrak konusunda yönlendiriyor. Gelecekte tüm boşanma evrakları için yönlendirme yapma niyetindeki ekip, her boşanma vakasının tamamen internet üzerinden halledilebilecek kadar basit olmadığını da hatırlatıyor.

Separate.Us’ın bu aşamada verdiği hizmet 99 dolar tutuyor. Hizmetin en çok sorgulandığı kısım şüphesiz internet üzerinden boşanma fikrinin vuruculuğu. Evlenen çiftlerin ilişkilerinin başlamasına vesile olan internetin boşanma sürecini kolaylaştırma konusunda kullanılması da Tuzzo’ya göre yarattığı bir başka fırsat.

Manşet görseli: CC0

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım