SosyalKafa

Ilmenau Üniversitesi Cemal Aydoğan’ı Görevinden Uzaklaştırdı

Capture

Diken.com.tr’in haberine göre Almanya’da Ilmenau Teknik Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Cemal Aydoğan görevinden uzaklaştırıldı.

Geçtiğimiz günlerde Şırnak’ta cesedi polis aracına bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik’in resmini Twitter’da paylaşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: “Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak’ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü” yazmıştı. Ilmenau Teknik Üniversite’si öğrencisi olan Cemal Aydoğan Demirtaş’a cevaben yazdığı “Ne var bunda asker, polis özgürce köpek gezdiremeyecek mi?” tweeti nedeniyle sosyal medyada tepki çekti ve hesabı kaldırıldı.

Doktora öğrencisi olan Aydoğan hakkında Ilmenau Teknik Üniversitesi’ne şikayette bulunuldu. Facebook hesabından bir açıklama yapan üniversite yönetimi, insanlığı rencide eden bu sözlerin kendilerine mâl edilemeyeceğini belirterek soruşturma başlattıklarını açıkladı. Soruşturma sonucunda söz konusu tweet’in öğrencileri tarafından atıldığının kanıtlanması halinde Aydoğan’ın hem iş akdine son verileceği hem de hakkında hukuki işlemler için gerekli adımların atılacağı belirtildi.

açıklma

6 Ekim tarihinde Ilmenau Teknik Üniversitesi, Facebook hesabından yapılan açıklama ile Cemal Aydoğan’ın soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırıldığı ifade etti. Bunlar yaşanırken Twitter hesabının hacklendiğini söyleyen Aydoğan’a ait olduğu iddia edilen bir Facebook hesabından bazı ekran resimleri sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

açıklma2

 

 

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım