SosyalKafa

Facebook’tan Hacklendiniz Uyarısı

Facebook, kullanıcılarını güvende tutabilmek için hesap güvenliğini artırdı. Artık Facebook hesabınız hack saldırısına uğradığı zaman bildirim alacaksınız.

Facebook’tan Hacklendiniz Uyarısı

Facebook, kullanıcılarının güvenliği için yeni bir sistemi devreye soktu. Bu yeni sistemle birlikte Facebook, sadece hacker işlemlerine değil devlet taraflı hesap erişimi işlemlerini de kullanıcılarına bildirecek.

“Bugünden başlamak koşuluyla, eğer hesabınız hedef alındıysa ya da bulunduğunuz ülkeniz adına çalışan şüpheli bir saldırı tarafından tehlike altındaysa size bildireceğiz.” şeklinde açıklama yapan Facebook’un Güvenlik Başkanı Alex Stamos, yeni sistemden hafta sonu Notlar bölümünde bahsetmiş.

Facebook güvenliği nasıl olacak?

Hesabı bir hacker veya devlet tarafından tehlikede olan kullanıcı, kendisine durumun açıklandığı bir bildiri alacak. Kullanıcıya iki aşamalı kimlik onaylama ve giriş tasdiklemenin açılması önerilecek. Bu da Facebook’a telefon numaralarımızın verilmesiyle olacak. Hesap yeni bir cihazdan veya tarayıcıdan erişilince kullanıcının telefonuna bir erişim kodu yollanacak ve güvenlik sağlanacak.

Şimdilik Facebook, gelen saldırıların, erişim denemelerinin devletten olup olmadığını nasıl ayırdıklarını ve tespit ettiklerini açıklamıyor. Stamos sözlerine, “Yöntemlerimizin ve işlemlerimizin bütünlüğünü korumak için, bazı saldırıları nasıl ortaya çıkardığımızı açıklamayacağız. Bununla birlikte bu uyarı bildirimlerini sadece yüksek kanıta dayanan ve sonuçlarımızı destekleyen durumlarda kullanmayı planlıyoruz.” şeklinde devam etti.

15-10/19/facebook.png

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım