SosyalKafa

#HDP Sosyal Medya Gönüllülerinden Kınama

headline

BirGün Gazetesi’nin haberine göre HDP’nin sosyal medya gönüllüleri, hazırladıkları bir video ile ilgili ‘HDP, PKK marşı ile oy istedi’ şeklinde haberler yapan Haber 7, Sabah ve Yeni Akit’i kınadıklarını açıkladı.

Haberlerde PKK marşı olarak lanse edilenin ‘Herne Peş’ adlı şarkının Bandista tarafından Türkçe’ye uyarlanmış hali olduğunu belirten gönüllüler, şarkının orijinal hali hakkında da bir mahkeme kararı olmadığını belirttiler.

HDP Sosyal Medya Gönüllüleri imzasıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Şarkının orijinaline açılan dava mahkumiyet kararı ile bitmiş olsaydı bile, söz konusu dava müziğe değil söze yönelik olduğundan, ve Bandista’nın sözlerinin orijinali ile hiç bir alakası olmadığından bu suçlama yine de kabul edilemezdi. Konu olan haberde yer alan asılsız ve gerçek dışı isnatlar, masa başı gazeteciliğin bir ürünü olarak çamur at izi kalsın mantığıyla yapılmış benzeri yayınlardan farkı olmayan ve kamuoyunu kasıtlı olarak aleyhimize yönlendirme çabasının açık bir göstergesidir.”

HDP gönüllüleri, söz konusu site ve gazetelerin tekzip yayımlamamaları halinde “hukuk nezdinde her türlü girişimde” bulunacaklarını da ifade ettiler.

Söz konusu videoda kullanılan şarkının sözleri:

“Yan yana gelelim kardeşlik çok güzel
Özgürlük için cesurca yürüyelim
Kadınlar yürüyor seni de çağırıyor
Yıktıkça esareti bu isyan sürüyor

Gün bizim devir bizim
Haydi gel gidelim
Cihanın gözü yolumuzu gözlüyor
Ne canlar, ne gençler verildi bu yola
Yeniden yaratmak istiyoruz kol kola
Gökkuşağı için hepimiz yeteriz
Parçalandıkça korlaşan yüreğimiz”

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım