SosyalKafa

Sosyal Medyada Üzerinden Köy Okullarına Yardım

Sosyal-medya-uzerinden-toplanarak-koy-okullarina-dagitiliyor-0445

Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor‘ adı altında sosyal medyada üzerinden toplanan giyim ve kırtasiye malzemeleri köy okullarına dağıtılıyor.

Ankara’dan İç Mimar Ebru Tırpancı’nın “Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor” adı altında bireysel çabaları ile sosyal medya üzerinden yaklaşık iki yıldır yürüttüğü kampanya dâhilinde Türkiye genelindeki köy okullarına kitap, kırtasiye, giyim, bilgisayar ve tadilat yardımları yapılıyor.

Farklı illerden insanların yaptığı bağışlar ile toplanan malzemeler gönderilen illerdeki temsilciler aracılığı ile köy okullarına teslim ediliyor. Bitlis Kültür ve Sanat Derneğinin Bitlis temsilciliğini üstlendiği kampanyada bu güne kadar onlarca köy okuluna giyim ve kırtasiye malzemesini ulaştırdı.

Konu hakkında açıklama yapan Bitlis Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Haydar Yılmaz, köy çocuklarının sevincine ortak olmak için aracı olduklarını söyledi.

Yılmaz, kendilerine ulaşan giyim ve kırtasiye malzemelerini en ücra köy okullarına ulaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Yaklaşık iki yıldan bu yana bir mimarın sosyal medya üzerinde başlattığı kampanya dahilinde bizlere ulaştırılan malzemeleri onlarca köy okullarımıza ulaştırdık ve budan sonra da ulaştırmaya çalışacağız.” dedi.

Böylesi anlamlı bir kampanya ile köy okullarındaki eğitime destek olmaya çalışan herkese teşekkür eden Yılmaz, eğitim adına bu tür kampanya sayılarının artırılması gerektiğini kaydetti.

(Şükrü Tontaş İLKHA)

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım