SosyalKafa

Sosyal Medyanın Olası Riskleri

fft261_mf11690884

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nca Nilüfer Rotary Kulübü eşleri tarafından düzenlenen seminerde, yanlış sosyal medya kullanımının en çok bebek ve çocukların hayatlarını tehlikeye attığına dikkat çekildi.
Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nca Nilüfer Rotary Kulübü eşlerinin ev sahipliğinde düzenlenen seminerde sosyal medyanın olası riskleri anlatıldı. Kültür Pak’taki BUSİAD Evi’nde düzenlenen etkinlikte, sosyal medyanın doğru ve etkili kullanmanın yöntemlerine değinildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Rotary 2440 Bölge Federasyonu Başkanı Dr. Reha Akın, sosyal medyanın doğru ölçüde kullanılmaması halinde çok riskli olabileceğine dikkat çekti. Akın sosyal medyanın özgür bir platform olduğunu ve doğru kullanıldığında büyük faydası olduğunu ifade ederek, hatalı kullanımdan da bir dizi risk taşıdığını belirtti. Akın, “Şimdi uzmanlarımızı bize sosyal medyayı nasıl doğru kullanacağımızı anlatacaklar. Organizasyonu düzenleyen Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı İsmail Doğancı ve eşi Nurçin hanıma teşekkür ediyorum” dedi.
Rotary 2440. Bölge Federasyonu Bilişim Komite Başkanı Serkan Ceylan, sosyal medya kullanıcılarını bilgilerini gizli tutmadıklarını ve bunun da farkında olmadıklarını söyledi. Sosyal medyanın kişileri yayıncı, gazeteci, köşe yazarı, fotoğrafçı yaptığına dikkati çeken Ceylan, “Sosyal medyanın bir network olduğunu unutmamalı. Bu bir ağdır ve bu ağı siz besliyorsunuz” diye konuştu.
Sosyal ağda paylaşılanların silinene kadar kaldığını ama etkisinin 30 saniyeyi geçmediğini vurgulayan Ceylan, sosyal medyanın oluşturduğu risk ve tehlikelerin ise en çok bebek ile çocukları etkilediğine dikkati çekti. Serkan Ceylan, “Bazı ebeveynlerin çocukların banyoda çekilmiş çıplak fotoğrafları paylaştığını görüyoruz. Çocuklarınızı sosyal medya yıldızı yapmayın. Bu, çocuk istismarlara açık kapı bırakmak demektir. Çocuğunuzun gizliliğini koruyun. Kötü niyetli kişiler bu fotoğrafları kullanıyorlar dikkatli olun” açıklamasını yaptı.
Bodrum Karia Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Psikolog İlknur Özer ise, ’Çocuklar ve gençlerin sosyal medyayı doğru kullanımı ve kişisel gizliliğin önemi’ ile ’Sosyal medyanın genç ve çocuk psikolojisi üzerindeki etkileri’ konularını anlattı. Sosyal medyanın sigara ve alkol bağımlılığı gibi bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan Özer, “Çocuklara bilgisayarı, sosyal medyayı, interneti yasaklamak doğru bir yöntem değil. Yapılması gereken, kontrol altında tutmaktır. Onlara hissettirmeden, paylaşımlarını ve yazışmalarını takip etmek, tamamen yasaklamak yerine kullanım sınırı getirmek gerekir. Onlarla, sosyal medyada nasıl davranması gerektiklerini konuşmalı, bunu öğretmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

IHA

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım