SosyalKafa

ÖSYM’yi Cebinizde Taşıyabileceksiniz

sinav-sonuclari-artik-cepte-12569

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, Android Market ve App Store’da hazırlanan yeni bir uygulama ile ilgili bilgi verdi. ÖSYM Mobil adındaki uygulama ile öğrencilerin sınav sonuçlarına, duyurulara ulaşabilecekler ve ayrıca bilgi güncellemelerini yapabilecekler.

Konuyla ilgili Ömer Demir, şu bilgileri verdi:

“Mobil uygulamalar artık günümüzün önemli parçalarından biri haline geldi. Akıllı telefonların yoğun bir biçimde kullanılmasıyla, cep telefonu özellikle yeni nesil adaylar için vazgeçilmez bir aksesuar olmuştur. Neredeyse tüm genç adaylar telefonlarını, 24 saat açık tutuyor ve gittikleri hiçbir yerde yanlarından ayırmıyorlar. Bunu takiben, gençlerin mobil uygulamalara olan talepleri de giderek artmaktadır. Bu itibarla, adaylarımızın ilk aşamada sınavlarına cep telefonlarından kolaylıkla erişebilmelerine imkan sağlayabilme yönünde ÖSYM Mobil uygulamasını geliştirdik.”

“Mobil uygulama ile adaylar programı indirip bir kez güncelleme yaptıktan sonra, sonuçlar otomatik olarak cihazlarına bildirim olarak gelecek. Uygulama 3 ana ekrandan oluşmakta. Adaylar, TC Kimlik/YU numaraları ve Aday İşlemleri Sistemi’nde (AİS) tanımlı şifreleri ile sisteme giriş yapabilecek. Sisteme giriş yapıldıktan sonra, ‘sınav liste’ ekranında, AİS sisteminde sonuç bilgisi bulunan adaya ait tüm sınavlar, sonuç açıklama tarihine bakılarak listelenecek. Adaylar aynı zamanda ‘sınav liste’ ekranından güncelleme butonunu kullanarak AİS sisteminden sınav listesini güncelleyebilecektir.”

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım