SosyalKafa

Twitter’daki Paylaşımları Nedeniyle Sırrı Sakık’a Dava Açıldı

fft64_mf1846331

Bir vatandaşın 155 Polis hattına, “Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın Twitter hesabından PKK ve KCK’nin propagandası yaptığı” yönündeki şikayeti üzerine Sakık hakkında soruşturma başlatıldı. Sakık, Twitter’daki paylaşımlarını kendisinin yaptığını kabul etti. Bu paylaşımları inceleyen ve Sakık’ın ifadesine başvuran savcılık, “Silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik  oluşturduğu illegal yapıyı meşru göstermek ve övmek suretiyle terör örgütün  propagandası yapma” suçunu işlediği iddiasıyla iddianame hazırladı.

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık hakkında Twitter hesabında yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma açıldı. Soruşturmanın sonucunda Sakık’ın “terör örgütü propagandası yapmak” suçu nedeniyle 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası ve memuriyet hizmeti ile seçme, seçilme ve velayet haklarından yoksun bırakılması istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması 10 Aralık’ta.

Ne dedi?

Sakık, davaya ilişkin şunları söyledi:
“Bu savaş, bir ömür boyu sürüp gitmeyecek. Eğer sorunlar çözülecekse  benim cezalandırılmam, benim bedenim, barışa, Ağrı’ya, ülkeme armağan olsun.  Bu  yıldırma politikalarının hiç kimseye bir yararı yoktur. Bu kentte görevimizin  başındayız.  Bu ülkeyi yönetenlerin de bir an önce barışın iklimini bu topraklara  yayması lazım. Çünkü bu topraklar ölüme, kana artık doydu. Bu topraklar ölüm, kan  kokuyor. Ben bu toprakların bir evladı olarak bu kana, ölüme seyirci kalamam,  kalmamalıyız. Onun için barış mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu topraklarda yaşayacak  demokratik bir Türkiye için mücadele ediyoruz.”

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım