SosyalKafa

Alibaba, Yalnızlar Günü’nün ilk 8 dakikasında 1 milyar dolardan fazla kazandı

cin-eticaret

Çin’de 11 Kasım Yalnızlar (Bekarlar) Günü için alışveriş çılgınlığı hızlı başladı. Dünyanın en büyük alışveriş günü olarak görülen Yalnızlar Günü, Alibaba’ya 12 saat içinde 9 milyar dolar kazandırdı.

11 Kasım’dan en kârlı çıkacak olan e-ticaret sitelerinden biri hiç şüphesi Alibaba ve gelen ilk rakamlara göre Alibaba 12 saat içinde 9 milyar dolar gelir elde etti. İlk 8 dakika içinde Alibaba’dan 1 milyar doları geçen bir harcama yapan Çinliler, 1 saat içinde 3,9 milyar dolar gibi inanılmaz bir alışverişe imza attı.

Çinli kullanıcılar, ilk 12 saat içinde geçen yılki Alibaba hasılatını aşmakla kalmayıp kendilerini şımartmak konusunda baya istekli olduklarını da göstermiş oluyor. Gün sonunda dudak uçuklatan bir hasılat kazanacağı şimdiden belli olan Alibaba, gün sonunda 14 milyar dolar kazanmayı ve 20 milyon paket sevketmeyi hedefliyor.

Alibaba, 2009’dan bu yana Sevgililer Günü’ne muhalif bu güne özel bir strateji izliyor ve e-ticarette özel günlerin ne kadar etkili olabilceğini gösteriyor. Elbette Alibaba’nın dünyanın en kalabalık ülkesinde faaliyet gösterdiğini de göz önünde bulundurmak ve böyle günlerde mükemmele yakın bir altyapı sunmak gerektiğini de unutmamak gerekiyor.

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım