SosyalKafa

Türkiye’nin Tek Lezbiyen Arkadaşlık Sitesine Erişim Engeli “Müstehcenlik”ten

BİA Haber Merkezi’nden Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre Türkiye’nin tek lezbiyen arkadaşlık sitesi Lezce.com‘a erişim “müstehcenlik” gerekçesiyle engellendi.

Adsız

15 Kasım 2015’te TİB idari tedbir kararıyla lezce.com erişime engellendi. bianet’e konuşan Lezce.com içerik danışmanı ve yöneticisi Erman Paçalı: “Dilekçemizi TİB’e gönderdik ancak TİB’in ne zaman cevap vereceği belli değil çünkü yasalar TİB’e herhangi bir süre sınırlaması getirmiyor. TİB uzmanları, bizimle hiçbir şekilde doğrudan temas kurmayacaklarını santral aracılığıyla ilettiler. Muhattap bulamıyoruz. İçerikte müstehcen olan ne var da nasıl bir tespit yaptılar, belli değil. Bu karar, eşitlik ilkesini ihlal ediyor. Yürütmenin durdurulması için bölge idare mahkemesine dava açacağız. Davayı duruşmalı isteyeceğiz çünkü kendimizi ifade etmek istiyoruz.” dedi.

“Şüphe oluşturabilecek bir içerik de barındırmıyoruz. Ancak şüphe ucu çok açık bir kavram. Bu sebeple sanıyoruz ki web sitesinin adına bakıp adından tahrik olan uzmanlar içeriği incelemeden şüpheye kapılıp siteleri kapatıyorlar.”

Birkaç saat sonra idari tedbir kararı kaldırıldı

Lezce.com’un “müstehcenlik” sebebiyle erişime engellenmesi medyada gündeme geldi. Bundan birkaç saat sonra ise idari tedbir kararı kaldırıldı. Bunun üzerine Lezce.com içerik danışmanı ve yöneticisi Erman Paçalı yine bianet‘e konuştu:

“Siteyi durup dururken kapatıp, durup dururken açmış oldular. Sitede içerikle ilgili bir değişiklik yapmadık, TİB’den bir yetkiliye de tüm çabalarımıza rağmen ulaşamamıştık. İki saat önce TİB’in sorgulama ekranına baktığımızda, site hakkında idari tedbir kararı uygulandığı yazıyordu. 20 dakika önce aynı sorgulamayı tekrarladığımızda bu site hakkında uygulanan bir karar bulunamadığı yazıyor. Engelleme kararının kaldırıldığı henüz tüm servis sağlayıcılara bildirilmemiş durumda ama gün sonuna kadar bildirilecektir.”

 

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım