SosyalKafa

Kamera Sokak’tan DOKUZ8HABER’den Ayrılma Yazısı

kamera sokak

DOKUZ8HABER’DEN AYRILMA YAZISI

Kamera Sokak‘tan ZORUNLU OLMAYAN AMA ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA.

En sonda söyleyeceğimizi baştan da yazalım: KameraSokak olarak bileşenlerinden biri olduğumuz dokuz8HABER’den ayrılmış bulunuyoruz.

NE OLMUŞTU?

İçinde daha çok “Citizen Journalism/Yurttaş Habercilik” yapan bileşen ve destekçinin olduğu bir yapı olan dokuz8HABER biz KameraSokak’la da görüşmüş ve bu yapıda yer almayı teklif etmişti. Ardından aldığımız toplantı sonucu çıkan kararla Nisan 2014’ten itibaren dokuz8HABER içinde yer almaya, çektiğimiz video ve fotoğrafları, yaptığımız haberleri göndermeye, başladık.
Amacımız kolektifler arası bir dayanışmada bulunmak, güçlerimizi birleştirerek sinerji yaratmak, daha çok insana ulaşarak halkın haber alma özgürlüğüne katkıda bulunmak, bunu yaparken de özgünlüğümüzü, bağımsızlığımızı, tavrımızı korumaktı.

PEKİ NE OLDU?

Yaklaşık 1.5 sene boyunca fotoğraf, video, haber, çözüm önerisi, eleştiri ve projelerimizle ile varolduğumuz ve sıklıkla “en aktif ve üretken bileşenlerden biri” olarak bahsedilen KameraSokak olarak içinde bulunduğumuz dokuz8HABER, bize “vaad edilen” noktadan uzaklaşmaya, eleştirileri görmezden gelmeye, üzerinden “büyüyüp yükseldiği” bizleri yok sayıp küçümsemeye, karar mekanizmalarından uzak tutmaya, şeffaflıktan, hesap verebilirlikten, denetlenebilirlikten uzaklaşmaya başladığını üzülerek ve şaşırarak gördük.

Gelinen noktaya rağmen üretimden kopmayıp, sokaklarda var olmaya ve üretimlerimizi dokuz8HABER’le paylaşmaya devam ettik. Hatta çoğu zaman kendi sayfalarımızı bile ikinci plana ittik.
Geçtiğimiz günlerde yaptığımız son “genel toplantı”da ise yaptığımız eleştirilere zaman zaman “kabadayılığa” kaçan bir şekilde cevap verme, bizleri yok sayıp görmezden gelme, polemiklerle geçiştirilme noktasına gelinmiştir.

Biz KameraSokak medya aktivistleri olarak bize karşı bu tür bir üst dil kullanan, olay ve eleştirilere tipik bir “iktidar refleksi”yle yaklaşan, “yurttaş haber ajansı ağı” ile yola çıkıp “biz yurttaş habercilik yapmıyoruz, bileşenler bitmiştir” noktasına gelen, eleştirilerimize üst perdeden cevaplar veren, emeklerimiz ve üretimlerimiz üzerinden kazanılan fonları şeffaflıktan ve denetlenebilirlikten uzak bir şekilde kullanan, karar mekanizmalarına dahil etmeyen ve gittikçe üretimden ve sokaktan kopan bir yapıda bulunmamızın artık bir işlevi ve anlamı kalmamıştır.

Bu ve daha bir çok başka sebepten ötürü KameraSokak olarak dokuz8HABER’den ayrıldığımızı siz değerli dostlarımızla paylaşmayı bir sorumluluk olarak görmekteyiz.
Bizler sokaklarda olmaya, fotoğraf, video ve haberlerimizle sizlere ulaşmaya devam edeceğiz.

Her zaman söylediğimiz gibi:
Buradaydık, buradayız, burada olmaya devam edeceğiz!

KameraSokak Kolektifi

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım