SosyalKafa

Kadınlar ve LGBTİ’ler Twitter’da #budaşiddet ile Anlattı

erk

Türkiye gündemindeki cinsiyetçi söylem ve içeriklerle mücadele eden, proaktif bir gönüllülük platform olan erktolia, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Twitter’da #budaşiddet hashtagi üzerinden farkındalık uyandırmaya çalıştı. Bütün kadınları ve LGBTİ’leri #budaşiddet hashtagine yaşadıkları psikolojik, ekonomik, cinsel ve sanal şiddeti anlatmaya çağırdı:

“Kadınlar ve LGBTİ’lere karşı şiddet her gün artıyor! Psikolojik, ekonomik, cinsel ve internet platformlarında sanal şiddete maruz kalıyoruz. İçselleştirdiğimiz şiddetin farkında bile olmayabiliyoruz. Kadınları ve LGBTİ’leri yaşadıklarını etiketi ile anlatmaya ve farkındalık uyandırmaya çağırıyoruz! 25Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde etiketinde hikayelerimizi paylaşalım.”

erk

25 Kasım İstanbul Gece Yürüyüşünden.
Fotoğraf:

Sosyal medyada gerçekleştirdikleri farkındalık sonrasında erktolia, mücadelelerine destek veren herkese teşekkür etti:

“Bugün diyerek cinsiyetçi algının kadın ve LGBTİlere uyguladığı, kanıksanan şiddeti anlatan herkese çok teşekkürler! Sadece 25 Kasım’da değil, bu içselleştirdiğimiz ve bize ‘normal’ diye dayatılan şiddetle her gün mücadele etmeye devam edeceğiz!  Şiddet olarak tanımladığımız tahakkümü küçümseyenlere karşı ve onlara rağmen sesimizi gür çıkardık bugün! Durmak yok, mücadeleye devam!”

erk

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım