SosyalKafa

Demirtaş, Davutoğlu’na Twitter’dan Cevap Verdi #TahirElçi

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 30 Kasım akşamı HDP Ankara Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin Diyarbakır’da basın açıklaması yaparken öldürülmesiyle ilgili “O dakikada o sokakta polisler dışında ateş eden kimse yok. Kurşun polis silahından çıktı, bu kesin. Ama hangi polisten ve hangi amaçla çıktığını bilmiyoruz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu sözlere yanıt verdi: “Olayın olduğu gün yaptığım görüşmede bu konudaki araştırmaların mutlaka en şeffaf şekilde kamuyla paylaşılacağını teyit ettim. Spekülasyon yapanlara çağrıda bulunuyorum.” dedi ve şöyle devam etti:

“Niçin olay yerine giden başsavcımız, olay inceleme ekibi, baro temsilcilerine dönük saldırılar yapılıyor? Üstünün örtülmesini istiyorsa o saldırıları gerçekleştirenlerin arkasındaki odaklardır. Yaptığımız toplantıda derhal olay yeri incelemesi talimatı verdik. Güvenlik görevlimiz ve başsavcımıza roketle saldırı gerçekleştirildi. İyi niyet ve şeffaflığımızı göstermek babında baro temsilcilerini ekledik, onlara da saldırı yapıldı. Tüm bunlar herkesin gözü önünde gerçekleşiyor. Biz demokratik hukuk devletinin kurallarını çerçevesinde, bunu araştırmaya çalışırken oraya giden sivil ekiplere saldıranlar bu cinayetin gerçek failleridir.”

“Şimdi Demirtaş’a burada sormak lazım, elinde hangi belge var da bu kanaati serdediyor. Kendisi olay yeri incelemesi mi yaptı?”

Demirtaş Twitter’dan Cevap Verdi

Demirtaş, Davutoğlu’nun bu açıklamasına Twitter’dan cevap verdi:

demir

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım