SosyalKafa

‘Gollum’lu hakaret davasına bilirkişi

Gollum-Smeagol-smeagol-gollum-14076899-960-403

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ‘Yüzüklerin Efendisi’nin unutulmaz karakteri Gollum’un yan yana koyulduğu görseli Facebook hesabından paylaşan bir doktorun yargılandığı davada, mahkeme Gollum’un araştırılması için bilirkişi atanmasına karar verdi.

Cumhuriyet’ten Hakan Dirik’in haberine göre, daha önceki duruşmada Gollum karakterinin yer aldığı ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisini izlemediği ortaya çıkan ve davayı erteleyen Mahkeme Başkanı Murat Saz, bu kez de ‘bilirkişi atanmasına’ karar verdi.

Yüzüğün etkisinde kalan bir karakter

Duruşmada konuşan Dr. Bilgin Çiftçi kimseye hakaret eden bir paylaşım yapmadığını savunarak, Gollum’un kötü bir karatker olmadığı söyledi.

J.R.R. Tolkien’in romanlarında sinemaya uyarlanan üçleme olan Yüzeklerin Efendisi filmindeki Gollum karakteri, yüzüğün etkisinde olan ve yüzüğe göre hareket edebilen bir yaratık.

Bilgin Çiftçi adlı doktor, söz konusu paylaşım nedeniyle memuriyetten men edilmiş, dava haberini yapan Evrensel gazetesine dava açılmıştı

Cenk Aygün

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım