SosyalKafa

Ece Temelkuran “Önümüzdeki On Yılın ‘Trend Topic’i Sosyalizm Olacak”

“Önümüzdeki yüzyılın meselesinin “İnsanlığın Büyük X’i” olacağını savunan Ece Temelkuran, uçlarına Doğu ile Batı’yı ve sosyalizm ile kapitalizmi yerleştirdiği bu X’in kesişiminde yeryüzü cenneti imkanının olduğunu anlatıyor. Temelkuran’a göre insanlığın en büyük ahlaki sorusu pek yakında şu olacak: ‘Bu gezegendeki beceriksizliğimizi kabul edip buradan gidelim mi, yoksa bir kere daha deneyelim mi?’

2010 yılına kadar iki kere Türkiye’nin en çok okunan kadın köşe yazarı seçilen Ece Temelkuran, köşe yazarlığını bıraktıktan sonra iki kez ‘Sosyal medyadaki en etkili kadın’ ve bir kez ‘Türkiye’nin 6. en etkili sosyal medya kullanıcısı’ olarak ölçümlendi. Venezuella, Arjantin, Brezilya, Beyrut, Tunus, Mısır, Yunanistan, Fransa, Almanya ve daha birçok ülkede gazetecilik yazıları yazdı. Yazıları Le Monde Diplomatique, The Guardian, Berliner Zeitung, Frankfurter Rundschau, New Left Review gibi yayın organlarında yayınlandı. Bugüne kadar üç roman dahil olmak üzere 14 kitap yazdı.”

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım