SosyalKafa

Yoğurtçunun Sosyal Paylaşım Sitesindeki Paylaşımları Terör Propagandası Sayıldı

Kayseri’de sosyal paylaşım sitesi hesabı üzerinden “terör propagandası yaptığı ve DHKP-C’li olduğu” iddiasıyla tutuksuz yargılanan Göksel H., 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen 10 Nisan’da, “DHKP-C üyesi olduğu ve terör örgütünün propagandasını yaptığı” iddiasıyla, Göksel H., gözaltına alındı. Yoğurtçuluk yaparak geçimini sağlayan Göksel H.’nin evinde yapılan aramalarda da, örgütsel yayınların bulunduğu belirtildi. Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusunun ardından mahkemece tutuklanan Göksel H. hakkında, “Terör örgütü propagandası yapma ve örgüte üye olma” suçlamasıyla dava açıldı.

SUÇU KABUL ETMEDİ
Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve bir önceki duruşmada tahliye edilen Göksel H., karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkemedeki son savunmasında sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaştığı mesajların kendisine ait olduğunu belirten sanık, “örgüt üyeliği” ve “propaganda yapma” suçunu kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanık hakkında, “terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle” 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın cezasının açıklanmasını geri bırakarak erteledi. Kararda sanık hakkında toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet suçundan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına da hükmedildi.
(Doğan BİLMEZ/KAYSERİ/DHA)

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım