SosyalKafa

Galatasaray Üniversitesi’nde ‘Teknoloji ve Sansür’ Tartışılıyor

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği Teknoloji ve İletişim Günleri’nin (TEKİL) bu yılki konusu olan “Teknoloji ve Sansür”, 23 Aralık’ta Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Kampüsü’nde tartışılacak.

Bianet’in haberine göre,  internet sansürü ile yalnızca akademik çalışmalarıyla değil pratikte de mücadele eden Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz internet yasaklarına ilişkin ulusal ve uluslararası yargı süreçlerini ve sonuçlarını değerlendirecek. Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sarphan Uzunoğlu sansür uygulamalarını ve sosyal medya şirketlerinin tutumlarını anlatacak. Galatasaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ceren Sözeri ise sansürün medya boyutunu ve etkilerini tartışacak.

Etkinliğin öğleden sonra oturumları ise sansürden etkilenen medya kuruluşları ve sansürle mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının deneyimlerine ayrıldı. İlk oturumda ana akım ve haber medyasının maruz kaldığı sansür uygulamaları Bülent Mumay, Haberdar.com’un Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa ve Cumhuriyet gazetesinden Hakan Kara tarafından aktarılacak.

Alternatif Bilişim Derneği Başkanı Işık Mater, Jiyan.org’dan Efe Kerem Sözeri, KAOS GL’den Yıldız Tar ve Sendika.org’dan Ali Ergin Demirhan sansürle nasıl mücadele ettiklerini anlatacaklar.

Etkinliğin detaylı programını aşağıda inceleyebilirsiniz.

10531231_1278133782212080_2043043104_n

Müge Demirel

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Müge Demirel

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım