SosyalKafa

YÖK Başkanı Sosyal Medyadan Mescit Tartışmasını Yorumladı

22 Ekim 2015’te ODTÜ’de mescit dışında namaz kılan öğrencilerle başka bir grup öğrenci grubu kavga etti. Adını vermeyen bir öğrenci, bianet’e verdiği bilgiye göre hazırlık fakültesinde bir süredir bu tartışma sürüyordu.

“Fakültedeki mescitlerin yetersiz olduğunu ve daha büyük mescit olduğunu isteyen öğrenciler fakülteye yakın kullanılmayan sekiz derslikli binanın mescit olması için imza topladı. Rektörlük buranın inşaatına başladı. Binanın yemekhane, etüt alanı, derslik ve kütüphane gibi ihtiyaçlar için kullanılmasını isteyen daha fazla sayıda öğrenci de karşı imza topladı. Rektörlük inşaatı durdurdu.”

“Mescit isteyen gruptan öğrenciler basketbol sahası gibi açık alanlarda namaz kılmaya başladı. 22 Ekim’de de bunu provokasyon olarak niteleyen diğer öğrenciler, uyarıya gitti, tartışma kavgaya dönüştü.”

ODTÜ Mescit Topluluğu’nın iki senedir ODTÜ’den IŞİD’e katılan öğrenciler olduğunu iddia eden öğrenci, ODTÜ Mescit Topluluğu’nun bu kişiler ile arasına mesafe koymamasından ötürü uyarıldıklarını belirtti.

ODTÜ MESCİT TOPLULUĞU
Sosyal medyada ODTÜ Mescit Topluluğu, ODTÜ Öğrencileri imzalı açıklamada yaşananlara ‘provokasyon’ dedi. “Hazırlık bölümü mescidinde yer olmaması sebebiyle mescit dışında öğle namazını kılmaya çalışan öğrencilere bir grup solcu genç tarafından engelleme yapılmaya çalışıldığını, saldırının kütüphane mescidi önünde sürdüğünü” belirtti.
ödtü

YÖK Başkanı Yekta Saraç, ODTÜ’de öğrencilerin yaşadığı gerilimle ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı:

“ODTÜ yerleşkesinde son günlerde yaşanan mescit tartışmaları ve ibadetini yapmak isteyen öğrencilerimize yönelik bazı müdahalelerde bulunulduğu haberlerini yakından takip etmekteyim. Üniversitelerimizi aykırı fikirlerin barınabildiği emin bir liman haline getirme arzusunda olan bir kişi olarak bu ve benzer olaylardan üzüntü duyduğumu, yaşanan olayları kesinlikle tasvip etmediğimi belirtmek isterim.”

“Üniversite yerleşkelerimizde tüm öğrencilerimizin her türlü dini vecibelerini ‘özgür ve güvenli’ bir ortamda yerine getirebilmesi gerektiğini düşünmekteyim.”

 

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım