SosyalKafa

Mehmet Atakan Foça’dan: “2016’da Habercilik 2 : Türkiye’yi Ne Bekliyor?”

2016’da Habercilik 2 : Türkiye’yi Ne Bekliyor?

P24 by Mehmet Atakan Foça

1450957073fa7024

Basını özgür olmayan bir ülkede yeni teknolojileri kullanmaya başlamak lüks değil, tersine bir özgürlük için etkin mücadelenin de bir gereği

Profesyonel gazetecilerin ve dijital medyacıların 2016’da gazeteciliğin ve yayıncılığın nerede olacağına dair öngörülerini bir önceki yazıda toparlamaya, ortaklaşan noktalara işaret etmeye çalışmıştım.

Yeni medya ve gazeteciliğin geleceği gibi konular hakkında konuşmak Türkiye’de ne yazık ki belli bir sıraya tabi. Mesleğin geleceğine odaklanan çalışmalar, mesleğin bugünkü ahvalinden nasıl çıkacağına odaklanan çalışmaların gölgesinde ilerliyor.

Basın özgürlüğü yekpare bir sorun olarak karşımızda yükselmeye devam ederken dünyanın akıl almaz hızda geliştirdiği teknolojilere bakakalıyoruz. Türkiye’de bir türlü sıra yeni habercilik teknolojilerine gelemiyor. Gerçekten böyle olmak zorunda mı? Basın özgürlüğü birinci meseleyken habercilik teknolojileri ikincil mi? Yeni dijital yolları sansürü aşmak, basın özgürlüğü mücadelesini büyütmek, daha çok kitleye ulaşmak için kullanamaz mıyız?

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, eski BBC Türkçe çalışanı Beril Eski, eski Milliyet çalışanı Gülsin Harman, Al Jazeera Türk çalışanı Şükrü Oktay Kılıç ve eski Al Jazeera Türk çalışan Nigar Hacızade’ye 2016’da Türkiye’deki gazetecileri neyin beklediğini, gazeteciliğin önümüzdeki yıllarda alacağı görünümü ve tabii ki bunda dijitalin payını sorduk.

Müge Demirel

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Müge Demirel

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım