SosyalKafa

Twitter’dan Büyük Karaktersizlik

twitter-140-karakter-3

Hepimiz Twitter’da paylaşımda bulunurken ifadelerimizin 140 karakter sınırı içinde boğulduğu gerçeğiyle yüz yüzeyiz. Ne mutlu ki bu durumu kullanıcılardan ziyade CEO Jack Dorsey de farketmiş. Dorsey, yaptıkları incelemelerde birçok kullanıcının karakter sınırını aşabilmek için uzun metinlerin ekran resmini twitlerine eklediğini tespit ettikten sonra, kendiside yazdığı bin 325 karakterlik metnin ekran resmini paylaşarak kullanıcılara yeniliklerin sinyalini verdi.

Konuyla ilgili olarak teknoloji haberleri veren Re/Code Dorsey’den gelen tweet üzerine hiç zaman kaybetmeden dün, yani 5 Ocak 2016 tarihinde yaptığı haberde, karakter limitinin Nisan sonu ya da Mayıs başında 10 bine çıkarılacağı ifadesinde bulundu. CEO Dorsey yaptığı açıklamada karater sınırlamasının “yaratıcılık” ve “özlü olmayı” geliştirdiğini ve bunu çok sevdiklerini söylemekle beraber kullanıcı talepleri doğrultusunda yenilikler aramaktanda kaçınmayacaklarını belirtti.

Twitter şirketi karakter sayısıyla ilgili bir açıklamada bulunmamakla beraber yapılan haberide yalanlamadı.

 

 

 

Ali Mert Gürbüz

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ali Mert Gürbüz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım