SosyalKafa

Erkan Saka: “Sansürle uğraşmaktan siber savunmaya sıra gelmedi”

“Sansürle uğraşmaktan siber savunmaya sıra gelmedi”

Nokta Haber by Fatih Vural

erkan saka nokta

Erkan Saka, Türkiye’de yeni medya (teknolojileri), dijital kültür ve siber antropoloji alanında çalışan nadir akademisyenlerden birisi. Halen Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bu alanda dersler veren Saka, 14 Aralık’ta Türkiye’ye yönelik başlayan ve devam etmekte olan siber saldırıların hacim olarak büyük; yapı olaraksa oldukça basit olduğunu vurguluyor.

Türkiye’nin sansürle uğraşmaktan siber güvenliğe eğilmeye fırsat bulamadığına dikkat çeken Saka, profesyonel hacker’ların bile dudak bükecek kadar basit gördüğü bu saldırıların karmaşıklaşması halinde Türkiye’nin işinin çok daha zor olacağına dair uyarıda bulunuyor.

14 Aralık’ta, Rusya ilişkilerin gerilmesinin ardından Türkiye’ye yönelik büyük bir siber saldırı akını başladı. Türkiye bu saldırılarla baş edebilme noktasında ne kadar mahir?

Türkiye’nin bu alanda çok iyi bir yerde ya da çok kötü bir yerde olduğunu söylemek mümkün değil. Türkiye, e-devlet alanında epeydir uğraş veriyor. Buna dair önlemler de alıyor. Türk Hava Yolları gibi kamu kuruluşları sürekli siber saldırıya uğruyor. O nedenle bu alanda mücadele epeydir var. Durumumuz çok kötü değil; ama devletin siber mücadeleye ne kadar yatırım yaptığından da emin değilim. Hedefler başka.

Röportajın devamı burada

Müge Demirel

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Müge Demirel

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım