SosyalKafa

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin Sitesi Hacklendi

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı barış çağrısı yaptıkları bir imza kampanyasını 1100’ün üzerinde akademisyene imzalatıp kamuya duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Patlaması’yla ilgili açıklama yaptığı gün inisiyatifle ilgili şunları söylemişti:

“Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız, karanlık. Aydın falan değilsiniz. Sizler ne Güneydoğu’yu, ne Doğu’yu buraların adresini bilemeyecek kadar karanlıksınız ve cahilsiniz. Ama oraları bizler kendi evimizin yolu, adresi gibi çok iyi biliriz. Kendisine akademisyen diyen güruh devleti suçluyor. Bununla yetinmeyip yabancıları Türkiye’ye çağırıyorlar. Bunun adı mandacılıktır. 100 yıl önce de aynı zihniyet vardı. Bugün de üstelik çoğu maaşını devletten alan, cebinde bu devletin kimliğini taşıyan sözde aydınların ihanetiyle karşı karşıyayız.”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) “Teröre destek veren bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacak” açıklamasını yaptı, kısa süre içinde birçok üniversitede imzacı akademisyenler hakkında inceleme başlatıldı. Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Ergenekon sanığı Sedat Peker  ise akademisyenleri  “Oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” diye tehdit etti.

barisicinakademisyen-hacked

Fotoğraf: Diken

Bunların sonrasında Barış için Akademisyenler İnisiyatifi, ‘Yaşartim’ isimli bir grup tarafından hacklendi. Site, 16 Türk devletinin bayrağı ve ‘Dombra’ isimli şarkı ile açılıyor. Bu şarkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim şarkısı olarak kullanılmıştı.

Yaşartim’in mesajları:

“2008’de kurulan ekimiz ezilen halkın yanında olmaya ve dünyadaki olayları hack yaparak protesto etmeye devam etmektedir. Rusya saldırılarına devam ettiği sürece operasyonlarımız devam edecek ve bitmeyecektir. Amacımız 1 Milyon Site Hack :)Öpüldünüz.”

“Siteye el koyuyoruz. Bu saatten sonra size af yok! Türkiye’ye yapılan saldırıları durdurmadığınız sürece operasyonlarımız devam edecektir. Sessiz durduk diye üzerimize gelmeyin bir konuşursak kulaklarınız patlar! İşgal değil fetih yapıyoruz!”

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım