SosyalKafa

Türkiye’nin İlk Sitcom Internet Dizisi: Hıdır

ANKARA Şehir Sanatları Tiyatro Topluluğu, Türkiye’nin ilk sitcom internet dizisini hazırladı. Dizinin ilk bölümü 23 Ocak’ta youtube.com’da yayına başlayacak.

net

Ankara Şehir Sanatları Tiyatro Topluluğu, 3 aylık bir çalışma sonunda Türkiye’nin internet üzerinden yayın yapacak olan tiyatro kıvamında komedi dizisi olan ilk sitcomunu hazırladı. Dizinin yönetmenliğini ve senaristliğini yapan Ozan Ali Korkut, 12 oyuncu ve 15 kişilik kamera arkası ekibiyle çalıştıkların belirterek, “Oyunlarımızı, sergilediğimiz tiyatro sahnemizi vatandaşların ve firmaların desteğiyle Hıdır’ın çekimlerini yaptığımız bir apartman dairesine dönüştürdük. Yine ışık ve çeşitli çekim ekipmanlarımızı bizi destekleyen kişi ve kurumlar sayesinde tedarik ettik ve ilk bölümlerimizi hazırladık. Şu an youtube.com’da oluşturduğumuz sayfada dizinin fragmanı yayında. İlk bölümü 23 Ocak’ta yayına vereceğiz” dedi.

ABSÜRT KOMEDİ
Ozan Ali Korkut, dizinin absürt komedi tarzında olduğunu vurgulayarak, “Bugüne kadar Avrupa ve Türkiye’de kısa film be sosyal sorumluluk projeleri ile çeşitli başarılara imza attık. Bu başarılar bizi böyle bir sitcom için cesaretlendirdi. Çevremiz de gerek maddi, gerekse manevi olarak desteklerini esirgemedi. Böylelikle bu işe dört elle sarıldık ve seyirci karşısına çıkmaya hazırız. Yakın bir zamanda Hıdır’ın internetin yeni fenomeni olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Hıdır’ın başrol karakteri Hıdır Adıvar’ı Mehmet Göre, eşi rolündeki Müzeyyen Adıvar karakterini ise Büşra Akman canlandırıyor. Dizinin sosyal medya adresleri ise /hidirdizi” diye konuştu.

Adem YAZICI/ANKARA, (DHA)

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım