SosyalKafa

Akademisyene Facebook Paylaşımı Nedeniyle İki Ayrı Dava Açıldı

(Ankara/EVRENSEL) 

42127

Facebook’ta yaptığı paylaşımlar nedeniyle akademisyen, antropolog, yazar Sibel Özbudun hakkında iki ayrı dava açıldı. Bu davalar  “Suç işlemeye alenen tahrik etme” ve “PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılı tarafından hazırlanan ilk iddianamede Özbudun’un  çok sayıda öğrencisinin bulunduğu ve ‘Türkiye’de zaman zaman maskeli kişilerin molotof kokteyl, taş, sopa kullanarak polise, kamu binalarına, araçlara zarar verdiği gözetildiğinde şüphelinin eyleminin yakın ve mevcut tehlike oluşturacak nitelikte olduğu’ yorumu yapıldı.Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından açılan ikinci davada ise Özbudun’un PKK/KCK propagandası yaptığı iddiasıyla 155 polis ihbar hattına ihbar e-postası geldiği belirtildi.  Davaların ilki 12 Şubat 2016 Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde; ikincisi 20 Nisan 2016’da yapılacak.

Özbudun’un “maskeli ve elinde molotof kokteyli gibi bir malzeme bulunan illegal eylemcinin ve arkasında yine bir eylemi temsil eden çizimlerin bulunduğu fotoğrafı paylaştığı ve altına, ‘Yönetmeliğiniz sizin olsun, isyan bizimdir’ şeklinde yazı yazmak suretiyle kişileri alenen kanunsuz ve suç sayılan eylemler yapmaya tahrik ettiği, (…) örneğin Can Yücel atfıyla ‘ülke bölünsün istiyorum, yandaş, yalaka ve yavşaklar bir tarafa, onurlu, şerefli, emekçi ve vatansever insanlar bir tarafa’ şeklinde ifadeler bulunan fotoğrafı paylaştığı ve bu fotoğrafın yanında da bu ülke bölünsün şeklinde yorum yazdığı” belirtildi.

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım