SosyalKafa

AgoraPulse ile Online İtibar

2ScYTkdx

 

Ister pasif izleyici olsun,ister aktif yayılımcı,mevcut koşullar her markanın dijital bir varlık edinmesini zorunlu kılıyor.Dijital, hakkınızda iyi-kötü konuşulanları,beklentileri ve krize sebebiyet verebilecek asılsız dedikoduları takip edebileceğiniz benzersiz bir mecra haline gelmiş durumda ve hatayı kesinlikle kabul etmiyor.Iki yönlü bir iletişim modelinin önünü açan bu dünya,artık tüketicinin markaların karar alma mekanizmaları üzerinde en az üreticiler kadar belirleyici bir rol olmasını sağlamakla beraber, bu durum markalar için birtakım sorumluluklarıda beraberinde getiriyor.

Günümüzde üretici ve tüketici arasındaki iletişim yapısının bu şekilde form degiştirmesi ‘Online İtibar’ ve ‘Online CRM’ adı verilen kavramları gün yüzüne çıkardı.Yapılan araştırmalar bir mesajın Twitter’da bir kez paylaşılmasının ardından aynı mesajın farklı kullanıcılar tarafından dört kez daha paylaşıldığını gösteriyor.(Kwak, Lee, Park, & Moon, 2010). Sadece Türkiye genelinde 37,7 milyon aktif kullanıcı varken,uluslararası bir marka için sayıları milyonları aşabilecek takipçilerin arasındaki bu hızlı yayılımın markanın yararına olabileceği gibi,tam aksine marka itibarına zarar verebileceğinide görmek gerekir.

Işte tam bu noktada gözden kaçıracağınız bir yorum,soru veya şikayetin aynı büyüyen bir çatlak gibi nasıl başımıza bela olabileceğini anlayıp,çözüm sürecine gitmeniz,çatlak büyümeden durdurmanız en doğrusu olacaktır.Peki nasıl ?

AgoraPulse tüm mecralardaki yorum ve mesajları eş zamanlı olarak tek bir panelde toplayarak iletilerin gözden kaçmasına engel oluyor ve böylece bu sorunun cevabını çok iyi veriyor.Gelen iletileri işaretleyerek farklı kategorilere bölebiliyor,veya yukarıda bulunan çubuktan iletinin türünü seçip sadece yorumları ya da bahsedildiğin başka iletileri ayrı ayrı  görebiliyorsunuz. Bununla beraber ‘Publishing’ kısmından hangi paylaşımı hangi tarihte yaptığınızı gösteren bir tabloda mevcut.Uygulamanın dikkat çeken bir başka kısmı ise raporlama özelliği ve rakip analizi.Hedef kitlenizin demografik özelliklerinden tutun,en çok trafik alan etiketlere ve paylaşımlar için en optimal zamanların gösterildiği altın değerindeki infografik analizlere bu uygulamada erişebildiğiniz gibi,seçtiğiniz hesaplarında istatistiklerini görebiliyor ve bu sayede stratejiniz için geri dönüş alabiliyorsunuz.

Gelelim acı gerçeklere,15 günlük ücretsiz denemden sonra program seçeceğiniz pakete göre 29$-129$ arası bir ücret talep ediyor fakat yönetecek birden çok hesabınız varsa,program her kuruşun hakkını sonuna kadar veriyor.

 

 

Ali Mert Gürbüz

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ali Mert Gürbüz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım