SosyalKafa

Sibel Özbudun “Beni Bu Suça Kimler Tahrik Etti?”

Akademisyen, antropolog, yazar Sibel Özbudun için Facebook paylaşımları nedeniyle açılan iki davadan ilki ertelendi. Özbudun’un ertelenen ilk duruşması 12 Şubat 2016 Cuma günü saat 09.00’da Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecekti. Hakimin rapor alması nedeniyle 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne taşınmaya çalışıldı; ancak avukatların itiraz dilekçesi üzerine duruşma 17 Mart’a ertelendi.

12 Şubat Cuma günü, Ankara’da bulunan  yazar Temel Demirer “Bugün Sibel Özbudun’u Facebook paylaşımlarından ötürü yargılamaya kalkışıyorlar” diye başlayan konuşması ile Özbudun’un yalnız olmadığını belirtti.

“Binlerce, onbinlerce kişinin paylaştığı Facebook görüntülerinden yargılanmaya başlandı”

Sosyal medya üzerinden Sibel Özbudun’un kendisine destek olmaya gelenlerle beraber yaptığı açıklama yayınlandı.

Özbudun, yaptığı paylaşımın suç sayıldığı takdirde “Peki beni bu suça kim tahrik etti? Biraz onu düşünmek gerekiyor” dedi ve kendisini bu suça tahrik eden olaylardan bahsetti. Sonrasında ise “Ben de onlar hakkında buradan suç duyurusunda bulunuyorum” diyen Özbudun, kendisine destek olmaya gelenlere şunları söyleyerek açıklamasını bitirdi:

“Bugünlerde dayanışma çok önemli ve çok anlamlı. Buradaki varlığınız benim için, ancak hepinizin buradaki varlığı birbirimiz için çok değerli. Dayanışma ezilenlerin inceliğidir derler, gerçekten de öyledir. İyi ki varsınız, sağ olun, var olun!”

 

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım