SosyalKafa

Mashfeed ile Kitlenizi Dinleyin

mash

Dijital halkla ilişkiler hizmeti veren ajanslar üzerine yaptığım gözlemlere dayanarak bugün bu ajansların çoğunun aynı hatalara düştüklerini söyleyebilirim.Tüketiciyi bunaltacak rakamlarda paylaşımlar,hedefleme hataları ve aynı zamanda toplumsal bir problem halini alan dinleme problemi.

Önemli olan mecraları çok mesaja boğmak değil,doğru hedef kitleyi seçerek en verimli zamanda amacınıza en uygun mesajı vermektir.Hazırlanan bir iletişim planının başarısı,bu kriterlere olan bağlılığınız ile doğru orantılıdır.

Tabiki “Benim hedef kitleme en uygun mesaj hangisidir?” sorusunun cevabını ancak onları dinleyerek bulabileceğinizi yaptığımız girişten anlamışsınızdır.

Özellikle takipçi sayısının yüksek olduğu hesaplarda anasayfada görünen paylaşımlar arasında kaybolmak çoğumuzun karşılaştığı bir durumdur.Yani bu durumda ihtiyacınız olan verimli verilerin,kirli bilgi havuzunda kaybolması oldukça muhtemel.

Tam da bu noktada ‘Mashfeed’  ile kendinizi telefon ve bilgisayar başında saatlerce data aramaktan kurtarabilirsiniz.Şu an için sadece Instagram,Twitter ve Youtube hesapları için kullanılabilir olan uygulama,belirlediğiniz kullanıcıların paylaşımlarının ve seçtiğiniz etiketlerin(hashtag) ‘RSS feed’ formatı sayesinde tek bir ekranda toplanmasını sağlıyor.Üstelik uygulamanın marifetleri bununlada sınırlı değil. ‘Mashfeed’ sizi eklediğiniz kullanıcıları takip etmek zorunda bırakmadan işlevini sürdürdüğünden,sevmediğiniz veya rakibiniz olan birini takip ederken karda yürüyüp ayak izinizi belli etmeyebiliyorsunuz.

Etiketler ve kullanıcılar başka bir çok yolla takip edilebiliyor fakat bu uygulama anahtar kelimeleri arama seçeneği ile belirlediğiniz kelimeleri içeren tüm paylaşımlarada ulaşmanıza imkan veriyor.Böylece yapacağınız sosyal medya araştırması esnasında ölçümlemeden ziyade hedef kitlenizin parçası olabilecek potansiyel kullanıcılarıda bulabiliyorsunuz.

Ne yazık ki web formatı daha mevcut değil,ama zaten zaman mobil zamanı değil mi ? Alışmak lazım.

Diyeceğim o ki,siz siz olun,ajansların düştüğü bu hatalara düşmeyin.Fark yaratın!

 

Ali Mert Gürbüz

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ali Mert Gürbüz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım