SosyalKafa

“Türkiye’deki Maker Atölyelerinin Listesi

Türkiye’deki Maker Atölyelerinin Listesi

makerlab maker hareketi atölyesi

Türkiye’de Maker Hareketi yaygınlaştıkça her gün yeni bir atölye açılmaya başladı. MakerLab’ler kişilerin bir araya gelerek üretim ve bilgi paylaşımı yapabilecekleri, lab’in kategorisine göre farklı tipte üretim cihazlarının bulunduğu üretim alanlarıdır. Makerspace ya da MakerLab diye de adlandırılan bu atölyelerden dışa açık çalışma modeli olanların listesi şimidilik aşağıdaki gibi:

1) Istanbul MakerLab: MakerLab.cc networkünün bir parçası olan, 4.Levent’te bulunan Istanbul
MakerLab, Türkiye’nin ilk üyelik modeli bulunan, dışarıya açık maker atölyesi olma ünvanına sahip. Bünyesinde 5 adet 3 boyutlu yazıcı, 1 CNC Torna, 1 CNC Freze makinesi bulunan atölyede, Arduino, Raspberry Pi kitleri, farklı elektronik kitler, söküp farklı şekilde kullanmak üzere bir çok elektronik cihaz, el araçları bulunuyor. Istanbul MakerLab’in atölye kapasitesi 30, etkinlik kapasiyesi ise yaklaşık 50 kişi civarında. Maker Çocuk düzenli olarak çocuk atölye çalışmalarını burada gerçekleştiriyor.

Listenin devamı burada

Müge Demirel

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Müge Demirel

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım