SosyalKafa

Google Çeviri Artık Kürtçe

Google; Kırgızca, Hawaice, Samoaca, İskoç Gaelce, Shona (Bantu dili), Korsikaca, Frizyece, Amharca, Sintçe, Peştuca (Afganca), Xhosa (Zulu dili) ve Kürtçe’nin “Kurmanci” lehçesini çeviri bölümüne ekledi.
Adsız
Bir süre önce change.org’da “Kürtçe de Google Translate’in desteklediği diller içerisinde yer alsın” başlıklı online bir imza kampanyası başlatılmıştı. Kampanyada şunlar yazılı:

“Google Çeviri (İngilizce: Google Translate), 2006 yıllından beri İnternet sayfalarını, metinleri veya yüklemiş olduğumuz belgeleri ücretsiz çeviren bir araçtır.

Yaklaşık 90 farklı dil arasında anında çeviri sağlayan bu hizmetten milyonlarca insanın kullanmakta olduğu Kürtçe dili yararlanamamaktadır.

Kürt dili olan Kürtçe’nin de Google Çeviri  içerisinde yer almasını ve diğer milletlerinde bundan verim almasını istiyoruz.

Bu amaçla bizler bir kampanya başlatmış bulunmaktayız.  Ve diyoruz ki; Kürtçe de Google Translate’nin desteklediği diller içerisinde yer alsın.  Tüm dil -severlerin kampanyamıza sahip çıkmasını istiyoruz.

Duyarlılığınızdan dolayı teşekkürler.”

Kampanya için tıklayın

Adsız2
Google’un anlık çeviri hizmeti verdiği dillerin sayısı 103’e ulaştı: http://translate.google.com/about/intl/en_ALL/languages/

 

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım