SosyalKafa

Sosyal Medyada Terör Propagandası Operasyonu

110920150958012640137

İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı iddia edilen kişilere operasyon düzenledi. Ankara’daki terör saldırısı olmak üzere çeşitli olaylar sonrasında propaganda yaptığı iddia edilen  şüphelilerin kullandığı sosyal medya adresleri üzerinden yaşadıkları adresler tespit edildi. Operasyona  İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin destek verdi.

Emniyet yetkilileri, gözaltına alınan şüphelilerin bilgisayar IP adreslerini değiştirdikten sonra sahte isimlerle açtıkları sosyal medya hesaplarında terör örgütlerini savunan paylaşımlar yaptığını kaydetti.

Sabah saatlerinde TEM ekipleri Küçükçekmece, Esenyurt, Avcılar ve Başakşehir’de 17 adrese, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin desteği ile şafak operasyonu düzenledi. Operasyona polis helikopteri de destek verdi. Yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alınırken adreslerde yapılan aramalarda pompalı tüfek ve çeşitli örgütsel dökümanlar ele geçirildiği söylendi.

Gözaltına alınan 14 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilerek sorguya alındı.

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım