SosyalKafa

İMC TV Yayınına İnternetten Devam Ediyor #imcTvSusturulamaz

 

can-dündar-imc-tv

155 Polis İhbar Hattına yapılan bir şikayet üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla İMC TV hakkında soruşturma başlatmasının ardından kanalın yayını kesildi. Kanal için, “terör örgütü propagandası yaptığı anlaşılmıştır” ifadesi kullanıldığı belirtildi.

İMC TV’nin yayını, 92 gün Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan ve Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “hak ihlali” kararının ardından serbest kalan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile Banu Güven röportaj yaptığı sırada kesildi.

İMC TV’nin haberine göre soruşturma kapsamında, Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) belirli bir dönemdeki yayınlarıyla bilirkişi ön raporu hazırlandığı, bu raporu ve İMC TV’nin bazı tarihlerdeki yayın çözümlerinin TÜRKSAT’a gönderildiği belirtilmişti. İMC TV, kendileriyle TÜRKSAT’tan kesintiyle ilgili yapılan açıklamada, “Pazarlama bölümünden gelen talimatla yayını kestik” denildiğini bildirdi.

Adsızaa

#imcTvSusturulamaz

Kanala destek olmak için sosyal medyada #imcTvSusturulamaz etiketi ile birçok tweet yazıldı ve etiket Twitter’da Türkiye’de popüler etiketler listesinde birinci sıraya oturdu.

“Mesleğimize sonuna kadar sahip çıkacağız”

Yayın kesildiği esnada Dündar ve Gül ile röportaj yapan Banu Güven, şunları söyledi:

“Her zaman pırıl pırıl, çok masraf yapılmış stüdyolar gerekmez habercilik yapmak için. Biz her yerde, her şekilde habercilik yapmayı sürdürebilecek gazetecileriz. Bu ısrarda olan gazetecileriz. Bu bizim mesleğimiz, sonuna kadar sahip çıkacağız. Sizlerin bilgi edinme hakkını koruyacağız, buna sahip çıkacağız. Biz gazeteciler olarak bu mesleği bir idealizm ile seçiyoruz.”

İMC TV, yayınına internet üzerinden devam ettiğini duyurdu: http://www.imctv.com.tr/canli-yayin/

IMG_7480

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım