SosyalKafa

Ekşi Sözlük Yazarlarının Direnişi Devam Ediyor

Ekşi sözlük ana sayfası.
Ekşi sözlük ana sayfası.

Ekşi sözlük yazarları “Ekşi sözlük el değiştirdiği günden bu yana attığı her adımda kullanıcılarını birer aile bireyi olarak görmek yerine birer müşteri olarak görüyor diyor.”

Yazarların şikayetleri ekşi sözlüğün uyguladığı sansüre bağlı olarak girilen entry’lerin habersizce silinmesiydi. Bu durumu fark eden yazarlar yönetimi uyardı ancak ekşi sözlük’ten her hangi bir geri adım atılmadı.

Yaşanan bu olayların ardından 28 şubat 2016 tarihinde ekşisözlük’te yapılan tema ve benzeri köklü değişimlerden dolayı sözlük içinde direniş başladı. 28 şubat 2016 ekşi sözlük direnişinde yazarlar girdiği entry’leri çöp kutusuna atarak yönetimin seslerini duymalarını bekledi.

Yazarlar yeni tasarım, ekşi şeyler, nedensiz entry silinmesi gibi durumlardan şikayetçi olarak yönetimin geri adım atmasını talep ediyor ve geri adım atılmazsa çöp kutusuna attıkları entry’leri tamamiyle sileceklerini söylüyorlar.

Ekran Resmi 2016-03-07 17_42_22
Direnişte silinen entry’ler ile ilgili 7 Mart 2016 saat 16:01’de atılan tweet.

ulotrix adlı kullanıcının yayımladığı son verilere göre toplamda 539 yazar, 355 bin entry sildi ve bu sayı her geçen gün artıyor.

Eyleme destek veren yazarların teker teker entry silmekle uğraşmaması için Serdar Cevher adlı kullanıcı tarafından Ekşi Sözlük Entry Silici adlı Google Chrome Eklentisi dahi hazırlandı.

Ekşi sözlük’te direniş hala devam ediyor. Yapılan direnişin sonucunda kanzuk açıklama yapmak zorunda kaldı. Yaptığı açıklama kısaca “yaptık, oldu, kabullenin, alışacaksınız” idi.

Yapılan açıklama direnişin bitmesine engel olamadığı gibi iyice alevlenmesine neden oldu ve direniş başlığı gündemden hiç düşmedi. ssg’nin “tadımız kaçmasın kanzuk” tadındaki entry’si ile geri adım atıldı.

Yapılan son açıklama

– 2 yeni tema yayına alındı, toplam 4 görünüm oldu
– ekşi şeyler’de entrylerinizin kullanılmasını engelleyebiliyorsunuz
– entrylerini silmek isteyenlerin yaşadığı sıkıntı halledildi
– kullanıcı sözleşmemizi iyileştireceğiz
– sözleşme değişiklikleri önceden duyurulacak
– daha aktif ve verimli bir iletişim yürüteceğiz

Sözlükte devam eden direniş, twitter’da #Eksidedirenisvar  etiketiyle takip edilebilirken, diğer sosyal medya araçlarıyla da paylaşılmaya ve takip edilmeye devam ediliyor.

Mustafa Onur Küpeli

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mustafa Onur Küpeli

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım