SosyalKafa

#thebobs16: 2300 öneri arasından 126 finalist seçildi, OYLAMALAR BAŞLADI.

160330_thebobs16_VOTENOW_dw_posting_master_1024x576px

Türkiye’den adaylar:

Erktolia

İhtiyaç Haritası

Bir ihtiyaçlar haritası… Siteye üye olan herkes örneğin bir ilkokula bilgisayar ya da kitap gibi bazı ihtiyaçları yer bildirerek girebiliyor. Bu ihtiyaçları gören gönüllüler ise destek olarak onları yerine getirebiliyor.

#101015Ankara

Haber Nöbeti

Kullanıcı ödülü Türkçe kategorisinde:

Bobs 2016: 2300 öneri arasından 126 finalist seçildi

Deutsche Welle‘nin en iyi online aktivizm yarışması Bobs’ta yarışacak adaylar belirlendi. Yarışmada finale kalan adaylar thebobs.com sitesinde yayınlandı.2 Mayıs‘a kadar dünya genelinden kullanıcılar, favori internet siteleri için oy verebilecek.

14 ülkeden uluslararası jüri üyeleri, geçen dört hafta içinde 2300’den fazla öneriyi inceledi ve 126 site finale kaldı. 2 Mayıs’ta Berlin’de düzenlenecek basın toplantısında jüri, Sosyal Değişim, İyilik için Teknoloji, Sanat ve Kültür ve Yurttaş Gazeteciliği kategorilerinin kazananlarını kamuoyuna açıklayacak. Kazananlar 14 Haziran’da Bonn‘da düzenlenecek Deutsche Welle Global Medya Forumu kapsamında ödüllerini alacak. Deutsche Welle, ayrıca İfade Özgürlüğü özel ödülünü de verecek.

Deutsche Welle 2004 yılından bu yana, internette ifade özgürlüğü ve sivil toplumun geliştirilmesi için çaba gösteren projeleri ödüllendiriyor.

14 ülkeden 14 jüri üyesi

Uluslararası jüri üyeleri arasında Çin’den Hu Yong, İran’dan Golnaz Esfandiari gibi isimler de yer alıyor. Hu Yong, online yarışmaların önemiyle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Ben kendim de aktif bir blog yazarıyım ve Bobs için daha önce aday gösterilmiştim. DW, bence Çin’in küresel blog çevresindeki varlığını teşvik etmek için büyük bir katkıda bulunuyor.“

Radio Free Europe ve Radio Liberty’de muhabirlik yapan Golnaz Esfandiari ise “Beni Bobs’ta jüri üyesi olmak için pek çok nitelik ikna etti: Ödülün, tanınmış önemli bir medya kuruluşu tarafından verilmesi, ifade özgürlüğü ve insan hakları gibi konulara ağırlık verilmesi ve diğer jüri üyeleriyle iletişim kurabilme fırsatları“ şeklinde konuştu.

Bobs’un bu yılki medya partnerleri: Medyatava, Somewhere in, bdnews24.com, Banglatribune, China Digital Times, Ifex, Global Voices, Waza, Satyagrah, Webdunia, Gooya, Hromadske TV, Novoye Vremya, Alsumaria.

31 Mart 2016

thebobs.com
facebook.com/dw.thebobs
twitter.com/dw_thebobs – #thebobs16
dw.com/gmf

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım